Mistr světa míří do Olomouce. Czech Open ve stolním tenise s hvězdným obsazením!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 10.6.2019

Tradičně na konci srpna se Olomouc stane centrem světového stolního tenisu. Ve dnech 20. - 25. srpna 2019 se zde uskuteční už poosmé turnaj seriálu Seamaster 2019 ITTF World Tour, na němž bude startovat absolutní světová špička. Pořadatelé mají přislíbenou účast dokonce i aktuálního mistra světa z Číny Ma Longa. 

Ve sportovní centru Omega si diváci opět přijdou na své, organizátoři slibují účast největších světových hvězd, jakými jsou úřadující mistr Evropy legendární Němec Timo Boll, vicemistr světa Švéd Mattias Falck a řada asijských hráčů. "V příštím roce se konají olympijské hry v Tokiu a startovat na nich je snem snad každého sportovce. Stolní tenisté se na hry mohou probojovat i dle umístění na světovém žebříčku, lze tedy zobecnit předpoklad, že na turnaje světového okruhu, jakým je také Czech Open v Olomouci, budou letos jezdit hráči absolutní světové špičky. Tedy například nejlepší Číňané a Japonci," říká místopředseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal. Na tiskové konferenci uvedl, že získal příslib účasti mistra světa Ma Longa.  

Letošní Czech Open se bude hrát o celkovou dotaci 190 000 dolarů. Turnaj je jedním z dvanácti největších podniků okruhu World Tour a svoji pozici si chce udržet i pro další roky. "Už je jisté, že se tento podnik uskuteční i v roce 2020, máme velikou radost, že je turnaj i z pohledu mezinárodní asociace stolního tenisu úspěšným. Například vloni poprvé dorazili novináři z Číny i Japonska, živě přenášelo závěr turnaje jedenáct televizních stanic z celého světa a sledovanost bojů o medaile dosáhla 500 milionů diváků. To je úžasné číslo, které dělá z turnaje akci světového významu. Za to samozřejmě patří obrovský dík našim významným partnerům, kterými jsou Olomoucký kraj a Statutární město Olomouc," připomíná Nikolas Endal.

„Světové centrum stolního tenisu je díky tomuto turnaji jednou do roka právě v Olomouci. To je samozřejmě moc fajn, protože Olomouc má sport ráda a sportovci pak mají zase na oplátku rádi Olomouc. Těší mne, že město může být partnerem takto prestižního turnaje, na který se těším i jako divák,“ říká první náměstek primátora Olomouce Martin Major. „Pohled na startovní listinu, plnou světových hvězd, je skvělou pozvánkou i pro olomoucké sportovní fanoušky!“ Město Olomouc pořádání turnaje dlouhodobě podporuje. 

„Olomoucký kraj podporuje desítky sportovních akcí, od nejmenších podniků až po velké soutěže, jakou je například právě světový turnaj ve stolním tenisu. Myslím, že diváci se mají i letos na co těšit, a pokud třeba výkony hráčů motivují někoho k tomu, aby místo mobilu vzal do ruky pálku a začal sportovat, dostane krajský příspěvek o to větší hodnotu,“ uvedl Petr Vrána, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu a kultury.

Systém turnaje bude stejný jako v loňském roce. První dva dny se hraje kvalifikace a od 22. srpna pak hlavní soutěže. Fanoušci se mohou těšit samozřejmě nejen na hráče a hráčky z celého světa, ale také fandit českým reprezentantům a reprezentantkám. Do Olomouce přijede kompletní česká špička. Konkrétně Pavel Širuček, Lubomír Jančařík, Tomáš Tregler Tomáš Polanský, Hana Matelová, Dana Čechová, Karin Adámková, Zdena Blašková a další členové reprezentačních kádrů.

Vloni se z vítězství radovali Zheng Peifeng (Čína) ve dvouhře mužů, Kasumi Ishikawová (Jap.) ve dvouhře žen, páry Patrick Franziska (Něm.), Jonathan Groth (Dán.) ve čtyřhře mužů a Liu Gaoyang, Zhang Rui (Čína) ve čtyřhře žen. Dvouhru do 21 let vyhráli Yuto Kizukuri (Jap.) a Wang Yidi (Čína).

Foto zdroj: www.ping-pong.cz

 

Autor: 
(red)

Komentáře

oral lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg without prescription</a> lipitor 20mg for sale