Půlmaraton s rekordem i překvapením

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 23.6.2014

Padly dva rekordy a také jedno překvapení. Pátý ročník Mattoni 1/2Maratonu Olomouc, vedený letos na nové trati, se organizátorům i běžcům povedl. 

Hlavního běhu se zúčastnilo pět tisíc běžců, startovní čísla byla rozebrána dlouho předem. Ostatních druhů běhu se zúčastnilo dalších 2300 lidí, celkem olomouckými ulicemi tedy běželo 7300 statečných vytrvalců... "Olomoucký závod je stále populárnější, zájem je mezi běžci z mnoha míst České republiky i ze zahraničí," uvedl před závodem jeho šéf a zakladatel Carlo Capalbo. Letošní účast byla rekordní. V cíli pak padl další rekord - vítěz doběhl v čase 1::00:17, zatímco dosavadní nejlepší čas byl skoro o půl minuty delší. Překvapením bylo jméno běžce - muž, který jako první proběhl cílovou rovinkou, totiž neměl na hrudi jméno, ale nápis Pace men. Byl to totiž vodiž hlavního favorita, držitele světového maratonského rekordu Wilsona Kipsanga. 
Na nějakém osmém kilometru, ve Smetanových sadech, bylo ještě vše, jak má být. Pace man neboli vodič Geoffrey Ronoh běžel pěkně se svým šéfem, hlavní hvězdou Mattoni 1/2Maratonu Wilsonem Kipsangem. Do cíle ovšem doběhl o celých osm vteřin dříve, v čase 1:00:17 a předběhl tak svého mistra a současně přiblížil nejlepší čas magické hranici jedné hodiny. "Na desátém kilometru jsem viděl, že je za námi velká mezera, na patnáctém jsem cítil, že na to pořád ještě mám, tak jsem to zkusil...a vyšlo to," prozradil skromně nečekaný vítěz Ronoh. Stříbrný medailista a světový rekordman Kipsang bral porážku s humorem a se slovy, že si konec konců Ronoha jako vodiče sám vybral. "Trénujeme spolu, věděl jsem, že je velmi dobrý," komentoval kolegovo vítězství Kipsang. Za nimi skončil další keňský borec, světová trojka, Dennis Kimetto. Mezi ženami dle očekávání zvítězila další rekordmanka Edna Kiplagat, rovněž z Keni. Olomoucká běžkyně Petra Kamínková doběhla na třetím místě mezi Češkami. 

"Trať byla dobrá, velmi rád přijedu znovu. Pokud to bude jen trochu možné, vrátím se sem," uvedl po závodu Wilson Kipsang. Ať už to bude Kipsang, Ronoh nebo kdokoliv další, věřme, že za rok už magická hranice jedné hodiny skutečně padne. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

brand lipitor 10mg <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor tablets</a> buy lipitor medication