Sigma chce hrát syrový fotbal, věří si na střední skupinu a stále hledá posily

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 11.7.2019

Modrobílé šály, dresy a také pomalované tváře. Pár stovek fanoušků dorazilo ve středu v podvečer na Horní náměstí. Na tomto netradičním místě před radnicí se totiž konala tisková konference SK Sigma Olomouc k příležitosti blížícího se startu dalšího ligového ročníku. 

Fanouškům zde Sigma představila nové dresy na domácí i venkovní utkání a hráči sami pak rozdávali dlouhému zástupu zájemců autogramy. Ještě před tiskovkou ovšem zástupci klubu i města předávali zlatý mistrovský pohár sigmáckým mladíkům, kteří vyhráli Juniorskou ligu 2018/19.

„Mám radost, že můžu předávat medaile našim mladým talentům. Sigma Olomouc byla vždycky známa dobrou prací s mládeží a rok poté, co vyhrála celostátní dorosteneckou soutěž, vyhrála letos také Juniorskou ligu. Gratuluju mladým fotbalistům a přeju jim, aby se co nejdříve dostali do A týmu a prosadili se stejně skvěle i v dospělém fotbale,“ řekl náměstek primátora Martin Major, který juniorům medaile předával. Dodal, že ho těší i pořádání ceremoniálu a následné tiskové konference před radnicí. „Dokládá to, že tady existuje a funguje opravdu úzká spolupráce mezi městem a klubem,“ dodal Martin Major, který je současně předsedou dozorčí rady SK Sigma Olomouc. 

Sigma si věří na střední skupinu

Na následné tiskové konferenci odpovídali novinářům před velmi početným publikem sportovní manažer klubu Ladislav Minář, nový kapitán A týmu Vít Beneš a nový trenér Radoslav Látal. Z jejich odpovědí se fanoušci dozvěděli například to, že Sigma ještě neukončila snahy o posílení týmu a hledá další opory do útoku a zálohy, od nového trenéra slyšeli, že chce, aby se Sigma prezentovala atraktivním útočným fotbalem a napadáním, jako cíl pro sezonu bylo stanoveno umístění ve střední skupině. "Střední skupina nám dává klid a možnost dívat se výš a bojovat o Evropu. Úvodní kola soutěže nám hodně napoví. Věřím, že když skočíme do sezóny naplno, tak se můžeme posouvat výš a výš," reagoval Vít Beneš. Ten se mimochodem, ačkoliv je v Sigmě teprve půl roku, stal po hlasování kabiny kapitánem týmu. Jeho dvěma zástupci pak tým zvolil Davida Housku a Michala Vepřka.

Do Sigmy přicházejí noví hráči Lukáš Greššák a Milan Kerbr. Pokud jde o definitivní sestavu, podle Mináře ani podle Látala ještě není situace optimální. Sportovní ředitel se ale nedívá na to, jak jsou na tom s posilami konkurenční týmy. Usilovně se snaží sestavu ještě doplnit. "Abych řekl pravdu, já nesleduji, jak posiluje konkurence. Zaměřuji se především na náš tým. Nejsme posílení podle představ, takže se snažím myslet na to, jak se to podaří nám a ostatní nesleduju," řekl Ladislav Minář. 

Všichni tři na pódiu, tedy sportovní manažer, kapitán i trenér, se shodli v tom, že Sigmu čeká mimořádně těžký začátek ligy. Los jí určil, že jede nejprve do Plzně, pak má doma utkání se Zlínem a následně jede na Slavii a do Liberce. "My do Plzně pojedeme podat co nejlepší výkon. Se strachem tam nejedeme. Chceme dovést co nejlepší výsledek, vše se bude odvíjet od našeho výkonu," řekl trenér Látal.

Nové dresy: doma modré, venku červené, a jedna retro-specialitka

Fanoušci pak měli možnost vidět téměř kompletní A tým v nových modrých dresech pro domácí utkání, zatímco nedávno zvolený kapitán Vít Beneš na sobě měl červený dres pro venkovní utkání. Specialitou byla i účast Svatopluka Hudce. Tento skoro devadesátiletý legendární fanoušek klubu, podavač míčů a kamarád fotbalistů představil publiku černobílý retro-dres, kterým si Sigma připomene v 7. kole ligy stoleté narozeniny olomouckého fotbalu. "Tento dres je inspirován dochovanými vzory ze začátku 50. let, hráči v něm nastoupí k domácímu utkání 7. kola ligy," prozradil Miroslav Skácelík, vedoucí fanshopu a propagace SK Sigma Olomouc. Toto sedmé kolo odehraje Sigma 24. srpna proti Teplicím. Mimochodem, pan Svatopluk Hudec předvedl, že mu tréma vůbec nic neříká, když se na pódiu chopil mikrofonu a v pohodě zazpíval skladbu, kterou obvykle povzbuzuje hráče Sigmy v kabině.  

Středeční akce se zúčastnil také David Rozehnal, který patří k nejslavnějším odchovancům Sigmy. Na pódiu předával pohár juniorům a následně dával rozhovory novinářům i autogramy fanouškům. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 80mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg generic</a> order atorvastatin 10mg pill