Do sporu Pilař versus Látal vstoupili i hráči ligového áčka. Podpořili trenéra

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 2.12.2019

V sobotu odpoledne Sigma konečně přerušila mrzutou sérii bez výhry a porazila na svém hřišti Liberec 1:0. U výhry nebyl Václav Pilař, který ještě nedávno z pravé strany zálohy strašil soupeřovu obranu a spoluhráčům v modrém útoku připravoval důležité centry. V sobotu nebyl vůbec na soupisce.

Jeho veřejný spor s trenérem Radoslavem Látalem totiž skončil přeřazením šikovného fotbalisty do béčka. Pilař si veřejně stěžoval na to, že ho trenér Látal nepostavil do utkání se Slávií, ačkoliv byl podle svých slov plně zdráv a připraven hrát. Látal tehdy jeho nepřítomnost zdůvodnil slovy, že byl zraněný a netrénoval. To označil Pilař za nepravdu.

Je fakt, že Pilař v týdnu před Slávií neabsolvoval celou tréninkovou dávku, na druhou stranu technicky vzato by nejspíš hrát mohl. Problémem podle všeho ale není ani tak spor mezi trenérem a hráčem, ale hlavně jeho medializace. Je pravda, že nominace na utkání je svatým právem každého hlavního trenéra, nikoliv hráčů nebo někoho dalšího. Později to potvrdili i sami hráči Sigmy. 

Po utkání s Libercem se totiž stala málo vídaná věc - před novináře předstoupil tým, který chvíli předtím vybojoval tři body, aby veřejně sdělil, že stojí za trenérem a že to Václav Pilař přehnal. 

„Přišli jsme říct názor týmu na to, co se událo v minulých dnech,“ uvedl před zástupci médií kapitán Sigmy Olomouc Vít Beneš. „Velice nás mrzí, jak to vše dopadlo. Hlavně nás mrzí to, jak se veřejnost vyjadřuje na adresu klubu a trenéra. My hráči musíme respektovat a dodržovat klubová pravidla. Bohužel, Venca Pilař tyto pravidla porušil. Tím chceme říct, že rozhodnutí trenéra plně respektujeme a podporujeme. Právě trenér má právo určit nominaci a základní sestavu na základě aktuální formy a zdravotního stavu hráče. To je vše, co jsme chtěli lidem, kteří Sigmě fandí, říct. Děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek večera.“

Z kuloárních zdrojů máme informaci, že sobotní vystoupení fotbalistů před novináři bylo spontánní a nepřipravené a překvapilo vedení klubu i samotného trenéra. Na druhou stranu, všichni hráči tam nebyli a někteří prý byli z celé akce překvapení.

Rozhodně se tedy nedá říct, že by v klubu panovala nějaká pohoda. 

Foto: sigmafotbal.cz

 

Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor 80mg online <a href="https://lipiws.top/">how to buy atorvastatin</a> lipitor 80mg brand