Sigma hlásí velké změny v kádru: jedna legenda končí, druhá se vrací.

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 29.6.2020

Jeden významný odchod, jeden velmi výrazný příchod; takové aktuální zprávy předkládá SK Sigma Olomouc svým fanouškům. Z klubu i z profesionálního fotbalu odchází zkušený gólman Miloš Buchta, který byl u vzestupů i pádů Sigmy a zažil v dresu olomouckého týmu i krásná pohárová utkání se Sevillou. Do klubu se naopak vrací rovněž velmi zkušený odchovanec, reprezentant a dosavadní hráč Plzně Roman Hubník.

Miloš Buchta odchytal za Sigmu 86 prvoligových a 23 druholigových zápasů, celkem tedy 109 utkání. V nich udržel 28krát čisté konto. Čtyřikrát chytal také z Evropské lize, dvakrát s kazašským šampionem Kairat Almaty a dvakrát se španělským Sevilla FC. Jeho osobním rekordem bylo 356 minut v celku bez obdržené branky.

V posledním ročníku jej sice v pozici brankářské jedničky nahradil Aleš Mandous, v neděli ovšem trenér Radoslav Látal proti Karviné Buchtu opět postavil. Zkušený gólman důvěru nezklamal a Sigma doma po dlouhé době vyhrála. Miloš Buchta se tak se Sigmou i profesionálním fotbalem rozloučil vítězstvím, protože za svá záda pustil jen jedinou střelu Karvinských, zatímco jeho spoluhráči vstřelili tři branky. Oblíbeného a respektovaného brankáře vyprovodil potlesk i skandování. Škoda jen, že kvůli protiepidemickým omezením nemohlo být na stadionu v tu chvíli více fanoušků.... Miloš Buchta by si je zasloužil.  

Miloš Buchta kdysi v Sigmě začínal s profesionálním fotbalem, následně působil ve dvou slovenských týmech a také na Rumunsku. Odtamtud se v roce 2015 vrátil do Olomouce, kde byl čtyři sezony brankářskou jedničkou. V Sigmě neskončil ani v okamžiku, kdy klub spadl na jednu sezonu do druhé ligy. Nyní mu končí smlouva a nabídku na prodloužení nedostal. Do jiného klubu, případně do nižší soutěže, už prý jít nehodlá.   

Do zadních řad Sigmy Olomouc se od příští sezóny vrací slavný odchovanec, obránce Roman Hubník. Borec ze Vsetína, který se od 14 let zdokonaloval ve fotbalové profesi v Sigmě, hrál za olomoucký A tým v letech 2002 až 2007. Následně odešel do FK Moskva, hrál za pražskou Spartu, Herthu Berlín a od roku 2013 je oporou Viktorie Plzeň. V roce 2015 hostoval v podzimní části ligy opět v Olomouci. Nyní mu končil kontrakt v Plzni. Západočeši mu sice i nyní nabízeli další prodloužení smlouvy, Roman Hubník se ale rozhodl vyslyšet nabídku Sigmy a vrátit se na Moravu, kde žije jeho rodina.

„V zimě jsem se rozhodl, že se vrátím domů, do Sigmy. Rodinu mám na Moravě, takže i to hrálo roli v mém rozhodování. Jsem rád, že všechno vyšlo a od nové sezóny budu hráčem Sigmy Olomouc,“ řekl pro klubový web Roman Hubník. „Sigma byla vždy rodištěm talentovaných hráčů. Věřím, že i já můžu pomoct mladým hráčům fotbalově růst a také věřím, že se v příští sezóně usadíme v klidném středu tabulky a třeba se zkusíme poprat o evropské poháry,“ zdůraznil optimistický Hubník.

Mimochodem, před dvěma týdny se ke značce Sigma vrátil i další hvězdný bránce z olomoucké líhně, David Rozehnal. S fotbalistou, který se stal členem výboru spolku SK Sigma Olomouc MŽ, se mohl Roman Hubník jednu sezónu potkávat na trávníku Androva stadionu. David Rozehnal totiž za Sigmu hrával až do roku 2003, než odešel do belgického celku Club Brugge KV. 

Foto: sigmafotbal.cz 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy lipitor for sale <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin oral</a> lipitor 10mg pill