Olympijští vítězové jedou do Olomouce. Poznejte velké sportovními hvězdy!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 2.9.2020

Přes různá koronavirová omezení se u nás rozběhly veškeré sportovní soutěže. Sportovci tím dávají najevo, že se nechtějí vzdát aktivního životního stylu. Tuto snahu podpoří také akce Olympijský den – olympionici v Olomouci, která proběhne ve Smetanových sadech a na Horním náměstí ve čtvrtek 3. září za účasti trojnásobného olympijského vítěze Jana Železného, držitele zlata v moderním pětiboji z Her v Londýně Davida Svobody a bronzového medailisty z Ria a dvojnásobného vítěze Davis Cupu Radka Štěpánka.

„Podpora sportu a smysluplných volnočasových aktivit patří mezi naše velké priority. Chceme vést děti ke sportu i v současné složité době. Jednou z variant je setkání dětí a mládeže s úspěšnými sportovci, příklady zkrátka táhnou. Olympijský den tuto možnost nabízí a jeho hosté patří mezi velké osobnosti nejen českého, ale světového sportu,“ říká primátor Olomouce Miroslav Žbánek.

Dopolední část Olympijského dne bude patřit školákům, kteří dostanou možnost vyzkoušet si hned pět sportů. Kromě atletiky a tenisu to bude fotbal, hokej a házená. Ve Smetanových sadech vznikne pět oddělených stanovišť a školáci si všechny postupně projdou. Tento způsob byl zvolený tak, aby nedocházelo se shluku velkých skupin žáků. Zdravotní omezení tak budou maximálně respektována.

„Toto setkání nebylo na závěr léta naplánováno náhodně. Mělo proběhnout krátce po olympiádě v Tokiu, která byla bohužel přeložena kvůli pandemii koronaviru. Ale olympijská myšlenka rytířských soubojů stále žije. I proto Olympijský den pořádáme s vírou, že největší hvězdy budou spolu v Japonskou soupeřit v příštím roce,“ doufá náměstkyně primátora Markéta Záleská.

V rámci druhé části programu proběhne na Horním náměstí před budovou radnice od 14 do 15 hodin autogramiáda Jana Železného, Davida Svobody a Radka Štěpánka.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

oral atorvastatin 20mg <a href="https://lipiws.top/">purchase atorvastatin</a> brand atorvastatin 40mg