Třetí výhra v řadě byla hodně vydřená. Díky za ni!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 28.9.2014

"Most nepatří určitě na ta místa tabulky, kde se nyní nachází." Tato slova vyřkl po zápase s Baníkem Most trenér domácí Sigmy Olomouc Leoš Kalvoda. Věděl dobře, o čem mluví. Hanáci sice vybojovali na domácí půdě tři body a zároveň třetí výhru v řadě za sebou, tentokrát to ale bylo pořádné drama a nápor na nervy. 

Sigma v domácím utkání dvakrát prohrávala. Svůj podíl na tom nepochybně měl i dost zvláštní výkon rozhodčího  Houdka i pomezních, nicméně srdnatý výkon Mostu a neproměňování šancí Sigmy bylo dalším důležitým faktorem. První gól vstřelil Most po neodpískaném faulu, druhý po zřejmě neexistující ruce ve vápně, nicméně Sigma se dokázala v obou případech vzchopit a dotáhnout ztrátu, a nakonec díky penaltě za zákrok na Hálu, kterou proměnil Kuba Plšek, otočit skóre ve svůj prospěch. Podle trenéra Kalvody si někteří hráči opět po dvou úspěšných kolech začali až příliš silně představovat, že jsou velkými hvězdami. "Někteří hráči, když nebudou hrát jednoduše a agresivně, tak hrát nemůžou. To nejde. Musí se prezentovat výkony a přístupem jako v předchozích zápasech. Jinak se nemůžeme posunout dál,“ konstatoval kouč Kalvoda. Doufejme, že dramatické minuty před otočením skóre sigmáky vrátí zpět do reality a k poctivým bojovným výkonům, díky nimžvyhráli předchozí dvě utkání. 

Zajímavě se vyvíjí i situace uvnitř týmu. Dnes opět dostala šanci především mladší část kádru. V klubové tabulce střelců vede po osmém kole jednadvacetiletý Jakub Plšek před o deset let starším Michalem Ordošem a třiadvacetiletým Václavem Vašíčkem. Mazák Ordoš dokáže svými góly v kritických chvílích vracet Sigmu do hry, což se nepochybně počítá. Bude-li fungovat jako trenérův Žolík, který rozhodne zápasy v posledních desítkách minut, jistě budou spokojeni fandové i sám dřívější kanonýr.

Za zmínku stojí také choreo fanoušků. Ti na jižní tribuně roztáhli obří transparent, připomínající formou řady historických znaků fotbalové Sigmy, pětadevadesát let dlouhou historii našeho klubu. Druholigové zápasy a návštěvy těsně nad dva tisíce diváků sice nejsou tím ideálním prostředím pro oslavy, nicméně je dobré stále připomínat, o jak dlouhou tradici a dobré jméno nynější mančaft bojuje.  

Branky: 33. Vašíček, 72. Ordoš, 77. (pen.) Plšek - 26. Mlika, 68. (pen.) Kurtaj. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Fišer. ŽK: Hála, Vašíček, Cana, Rajnoch – Nguyen, Avdič. ČK: 88. Veselinovič. Diváci: 2263. 

Fotogalerie: 

Komentáře

lipitor online <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 40mg</a> atorvastatin pills