Rekonstrukce Androva stadionu začala

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 1.10.2014

Dlouho očekávaná rekonstrukce nejstarší tribuny olomouckého Androva stadionu začala! Do dvou týdnů začne také dostavba a modernizace tréninkového areálu v Řepčíně. Vše souvisí s mistrovstvím Evropy jednadvacítek, jehož významnou část bude Olomouc hostit.

Euro s hlavním mottem Hvězdy dneška, superhvězdy zítřka, se uskuteční v červnu. V Olomouci uvidíme čtyři zápasy, tři v základní skupině a jedno semifinálové utkání. Týmy budou vylosovány na začátku listopadu. Do června musí stadion SK Sigma Olomouc projít rekonstrukcí tak, aby splňoval všechny podmínky nutné pro pořádání druhého nejvýznamnějšího evropského fotbalového turnaje. Úpravy stadionu brzdil několik měsíců spor, vyvolaný neúspěšným účastníkem výběrového řízení. Tento týden se už ale konečně s pracemi začalo.
„Výběrové řízení na rekonstrukci Androva stadionu a stadionu v Řepčíně bylo po sedmi měsících konečně uzavřeno s tím, že SK OLOMOUC SIGMA MŽ, z.s., s vítězem výběrového řízení, kterým je společnost GEMO Olomouc, podepsal smlouvu o dílo,“ řekl Jaromír Gajda, předseda spolku SK Olomouc Sigma MŽ. Investorem a objednatelem rekonstrukcí Androva stadionu a stadionu v Řepčíně je tedy majitel rekonstruovaných objektů neziskový spolek, který financuje tuto velkou akci z veřejných finančních zdrojů, zejména pak z rozpočtu MŠMT. Rekonstrukce ovšem nesouvisí výhradně jen se šampionátem jednadvacítek. „Zároveň se tak chystáme na splnění všech podmínek nutných pro to, abychom mohli mít v našem klubu špičkovou fotbalovou mládežnickou akademii, s tím, že její centrum bude v Řepčíně, kde počítáme do budoucna s výstavbou dalšího hřiště na zapůjčeném městském pozemku v sousedství stávajícího areálu,“ uvedl Gajda.
„Vše vychází z požadavků UEFY. Minulý týden jsme tady měli v pořadí již třetí inspekci. Mají své jasné představy. Zázemí pro aktéry utkání musí být takové, jak říkají předpisy. Týká se to hráčů, rozhodčích delegátů, pracovníků médií, včetně vybudování televizního studia,“ řekl Gajda. „Koncem týdne už se začne bourat, podle požadavku UEFA by vše mělo být hotové v lednu,“ podotkl. Hlavní tribuna se rozšíří směrem do ulice po již připravenou ocelovou konstrukci. Rekonstrukce se týká útrob tribuny, fanoušků se provoz nijak nedotkne.
Přibližně za dva týdny by měla začít i rekonstrukce stadionu v Řepčíně. Tam ze stávající tribuny vznikne nový objekt, ve kterém budou čtyři šatny a další zázemí nutné pro konání fotbalových utkání, včetně umělého osvětlení, což byl rovněž požadavek UEFA. Rovněž bude v Řepčíně konečně odpovídající zázemí také pro diváky.

Andrův stadion, budovaný na popud mecenáše olomoucké kopané Josefa Andera od roku 1938, měl tehdy perfektní železobetonovou tribunu. Na konci války ji ovšem vyhodili do povětří ustupující němečtí vojáci, protože uvnitř tribuny byl sklad munice. Po válce zde vznikla provizorní dřevěná tribuna, která vydržela skoro do konce 70. let, kdy začala stavba nynější tribuny Západ. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy lipitor pill <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 20mg online</a> lipitor 20mg canada