Fotbalisté jedou ze Zlína s plným počtem. Co na to hokejisté?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 25.10.2014

Sobotní tahák dvanáctého kola Fotbalové národní ligy, derby mezi FC Fastav Zlín a SK Sigma Olomouc, skončilo vítězstvím Hanáků. O jedinou branku utkání se postaral až ve dvaaosmdesáté minutě Michal Ordoš, když překonal zlínského gólmana Žukowskiho. Zlín letos poprvé doma prohrál. Hanáci naopak vyhráli už pošesté v řadě a v neúplné tabulce FNL se posunuli na druhou příčku. K dobru mají odložený zápas s Táborskem, k němuž nastoupí v den státního svátku v úterý. 

V prvním poločase sice padly dvě branky, ani jedna ale nebyla pro ofsajd uznána. Mezi střelce se tak ve druhé minutě nemohl zapsat kanonýr Jakub Plšek a ani ve 25. minutě na druhé straně zlínský Chmelo. První poločas jinak ovšem vyzněl pro domácí, Sigma mohla několikrát inkasovat, což jen potvrdilo přetrvávající, až nepochopitelnou slabinu modrobílých ohledně snad všech prvních poločasů. Teprve ve druhé půli se konečně projevila fotbalová síla Hanáků, kteří začali jedoznačně určovat tempo zápasu. Sigma nejprve neproměnila několik šancí, zadařilo se ale střídajícímu Michalu Ordošovi ve dvaaosmdesáté minutě, kdy si zkušeně zpúracoval ve vápně míč a propálil gólmana.

Michal tak přidal do své aktuální osobní statistiky pátou druholigovou branku a v pomyslném souboji mezi zkušeností na straně jedné a dravým mládím na straně druhé se mírně přiblížil ke Kubovi Plškovi, který svých sedm gólů v čele tabulky střelců dnes nerozmnožil. V 90. minutě sudí ukázal, že se budou hrát ještě tři minuty navíc, což nakonec málem stálo Sigmu dva body. Ve dvaadevadesáté minutě totiž kopal Zlín trestný kop v blízkosti velkého vápna a centrovaný míč zastavila až tyč Reichlovy branky. Díky bohu, gól z toho nebyl a tři body putují na Hanou.

Radost mohla mít jak zhruba stovka fandů v sektoru hostí, tak i legendární Petr John Uličný, který se na svou Sigmu do Zlína přijel podívat. Potěšený naopak nebyl zlínský trenér Martin Pulpit, i v Olomouci celkem dobře známý z dob svého působení u Sigmy. Jeho tým ztratil letošní domácí neporazitelnost, a navíc právě se Sigmou, jejíž fandové se nikterak netají tím, že tohoto defenzivu vyznávajího kouče zrovna moc nemusejí... 

V neděli zamíří do Zlína pro změnu olomoučtí hokejisté, kteří mají za sebou třízápasovou sérii vítězství po dvou bodech. Přejme jim, aby i oni ze Zlína nějaký ten další bod přivezli. 

 

Sestava SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (86. Falta), Houska, Cana (56. Ordoš), Plšek, Navrátil – Vašíček (77. Rolinc).

Fotogalerie: 

Komentáře

lipitor cost <a href="https://lipiws.top/">lipitor online buy</a> buy cheap atorvastatin