Angličané v Olomouci? To bude paráda!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 29.10.2014

Angličani? Paráda! Tak reagují fandové fotbalu z Olomouce, když zjistí, kdo bude hrát na jejich Andrově stadionu v rámci červnového evropského šampionátu fotbalových jednadvacítek. EURO do 21 let budou hostit v červnu 2015 Olomouc, Praha a Uherské Hradiště. 

Ačkoliv se konečné rozdělení osmi týmů odehraje prostřednictvím losování teprve 6. listopadu, už dnes je jisté, že v Olomouci bude hrát Anglie coby jeden z nasazených týmů. Druhý nasazeným týmem turnaje jsou domácí čeští fotbalisté, kteří nastoupí v pražské skupině.

„Anglie je už jistá, to je skvělé,“ říká Jaromír Gajda, dlouholetý šéf spolku SK Olomouc Sigma MŽ. „Anglie, to je paráda, to se moc těším,“ reaguje legendární trenér Petr „John“ Uličný, miláček fandů olomoucké Sigmy. 

„Samozřejmě že to je výborné lákadlo pro každého, koho baví fotbal. Na Anglii si určitě zajdu,“ slibuje také současný olomoucký primátor Martin Major.

Totéž ostatně v nedávném rozhovoru říkal i olomoucký kanonýr Jakub Plšek. Ten ovšem dost možná olomoucká utkání anglického výběru s hvězdami Premier League, nestihne, protože by mohl sám být nominován do české reprezentace. „Pokud bych ale nakonec nominován nebyl, rozhodně si na fotbal v Olomouci zajdu,“ ujišťuje.

Mladí Angličané ovšem nejsou jedinou atraktivní pozvánkou na tu část šampionátu, která se odehraje na Moravě. Rozhodovat se bude například mezi výběrem Německa, hlavním favoritem podle českého kouče Jakuba Dovalila a reprezentací Itálie, nejúspěšnější zemí historie turnajů.

„Německo by bylo super, Itálie je také zajímavá, ale podle mě by Německo bylo lepší. I z pohledu diváků, kteří by sem ze sousední země přijeli,“ říká Jaromír Gajda. „Přeju si, aby byla olomoucká skupina co nejatraktivnější, aby přišlo hodně lidí, hodně fanoušků, a aby z toho mělo nějaký užitek i samo město Olomouc,“ dodává.

„Olomoučané mají fotbal rádi, a tohle je další příležitost, jak to ukázat všem ostatním,“ vzkazuje primátor Martin Major. Ten je znám i podporou sportu - například coby účastník oblíbeného olomouckého půmaratonu, který se bude konat ve stejnou dobu jako fotbalový šampionát v červnu. 

„Já jsem si jistý, že se v červnu Olomouc ukáže jako opravdu fotbalové město. Určitě bude chodit hodně lidé, a já budu mezi nimi,“ uzavírá Petr Uličný.

Převzato z www.u21euro2015.cz

Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin usa <a href="https://lipiws.top/">lipitor where to buy</a> order lipitor 10mg online