Pardubický perník v Olomouci chutnal

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 2.11.2014

Jak se zdá, normalizační televizní zábavní pořad Dva z jednoho města má v Olomouci reprízu. Nejprve olomoučtí hokejisté a fotbalisté porazili během jednoho víkendu soupeře ze Zlína, tentokrát byl víkend ve znamení střetů s Pardubickými a opět všechny body brala Olomouc. V saobotu Sigma porazila Pardubice 1:0, v neděli na ni navázali hokejisté a zdolali klub z města perníku v poměru 4:2. Pro Moru je to důležité vítězství, před reprezentační pauzou se tak posunula už na velmi lichotivou sedmou příčku extraligy. 

Po páteční prohře s Brnem si potřebovali Kohouti znovu spravit chuť, což se jim tentokrát dařilo už od začátku. Domácí si hned v úvodu vypracovali několik slibných šancí. Po několika skoro tutovkách se dostal nakonec gól za záda brankáře Kristana poněkud kuriozně, když chtěl Jan Knotek přihrát puk před pardubickou bránu, jenže trefil přesně Tyborovu brusli, od které se touš odrazil za gólmanova záda. Kohouti byli v první třetině jasně lepším celkem, žádnou další šanci včetně velké Maroszovy však gólem neskončila. Do druhé třetiny lépe vstoupily Pardubice, které měly zpočátku hodně navrch, jenže místo vyrovnávacího gólu přišla druhá branka Olomouce. Rašner nahodil puk směrem na Kristana, který jej pouze vyrazil před sebe, kde s k němu protlačil Rostislav Marosz a puk uklidil do pardubické klece. V okamžiku, kdy končilo vyloučení Marosze, olomoucký hráčse dostal k puku na levé straně útočného pásma, odkud přesným pasem našel Martin Cibáka, a ten už jen poslal touš za záda pardubického brankáře.

Třetí třetina nakonec přeci jen přinesla drama. Pardubicím se díky gólům Tomáše Kauta ,z padesáté minuty a Lukáše Nahodila z minuty pětapadesáté snížili na rozdíl jednoho gólu. Při závěrečné power play  ovšem Martin Cibák vystihl jednu z jejich rozehrávek a následně vstřelil pojištující branku.

Třetiny 1:0, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky: 9. Knotek (Dlouhý), 27. Marosz (Rašner, Rác), 35. Cibák (Marosz, Majeský), 59. Cibák – 51. Kaut (Kolář, Gregorc), 56. Nahodil (Radil, Tybor). Rozhodčí:Horák, Turčan – Bryška, Skopal. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4594. Střely na branku: 31:32. Zblokované střely: 10:20. Hity: 6:6. Vhazování:52:23. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)