Legenda fotbalu slaví 75 let. Gratulujeme, pane Brücknere

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 13.11.2014

Ikona a legenda. Jako Alex Ferguson pro Manchester United a Pavel Vrba pro Viktorku Plzeň, stejně tak je Karel Brückner pro Sigmu Olomouc jedinečnou osobností. A navíc to platí samozřejmě i pro českou reprezentaci. V poslední dekádě se o úspěších, které s ním získávala jak Sigma Olomouc, tak reprezentace, může fanouškům leda tak zdát. Pan Karel Brückner, kdysi hráč a posléze lodivod olomoucké Sigmy, dnes slaví 75 let. 

Sotva se dá zapomenout na okamžiky, kdy Sigma v poháru UEFA doslova vypráskala istanbulský Fenerbahce kosmickým rozdílem 7:1 nebo zesměšnila bundesligový HSV Hamburg 4:1. Fanoušek Sigmy v těch chvílích cítil mrazení po celém těle. Ne však z hrůzy, nýbrž z přemíry emocí. Krásná byla účast Sigmy ve čtvrtfinále poháru UEFA a remíza s věhlasným Realem Madrid 1:1. Tehdy byl člověk na neznámou Sigmu z nevelkého města opravdu pyšný. Stejně tak mohli být hrdí fandové třeba při stříbrné medaili na mistrovství Evropy jednadvacítek v roce 2000 nebo při zisku bronzu na EURO 2004 (ačkoliv tam samozřejmě mrzela prohra s nesympaticky defenzivním Řeckem). Reprezentační áčko převzal v lednu 2002 a uspěl v každé kvalifikaci - dvakrát postoupil na evropské šampionáty a jednou na světový. Během jeho působení se český tým vyhoupl na druhé místo v žebříčku FIFA. Letos se stal konzultantem národního týmu. Zkrátka, Karel Brückner, to je pojem.

Pane Brücknere, gratulujeme k jubileu, děkujeme a přejeme vše nejlepší! A za redakci Olomouckého REJe dodáváme  maličké nesmělé přání - kéž by se i dnešnímu kouči Sigmy Leoši Kalvodovi dařilo tak, aby i on byl jednou podobnou olomouckou legendou... 


Komentáře

lipitor 80mg pills <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin tablet</a> cost atorvastatin 40mg