Reprezentantky dnes v Olomouci hrají o postup na mistrovství světa 2015

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 28.11.2014

Třídenní kvalifikační turnaj házenkářek hostí ode dneška olomoucký házenkářský areál. Česká házenkářská reprezentace žen dorazila do Olomouce už v úterý, v následujících dnech trénovala a dnes ji čeká první ostré utkání.

V pátek 28. listopadu v 18 hodin vstoupí házenkářky do první fáze kvalifikace mistrovství světa 2015, které se bude hrát v Dánsku. Trenér Jan Bašný musel udělat na poslední chvíli několik změn podle zdravotního stavu hráček. V nominace si nakonec jen objevila nejlepší česká házenkářka posledních let Iveta Luzumová z německého Thüringer HC, která však od léta laborovala se zraněným kolenem. Bašný doplnil do původní patnáctičlenné nominace k Luzumové ještě ostravskou Šárku Marčíkovou, které se velmi daří nejen v interlize, ale také v evropských pohárech, Petru Růčkovou z Baníku Most a pivotku Slavie Praha Alenu Stellnerovou. Původně nominovaná „domácí“ olomoucká Romana Chrenková trenérům oznámila, že přerušuje kariéru kvůli mateřství. V týmu nastoupí i olomoucká Kristýna Salčáková. 

Družstvo absolvovalo během soustředění v Olomouci čtyři tréninkové jednotky, ve středu dopoledne sezení se sportovním psychologem Michalem Šafářem, který spolupracuje také s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou. Trenéři Jan Bašný a Jan Bělka připravili také důkladné videorozbory ze zápasů soupeřek z Ázerbájdžánu a Litvy. „Máme tři litevské zápasy a jeden ázerbájdžánského týmu. Informace jsou dostačují, ale zároveň také varující,“ odkrývá Bašný, který má na mysli především Litevky: „Proti Rakousku i Dánsku hrály vyrovnané zápasy. Proto se musíme velmi dobře připravit. A hlavně nic nepodcenit. Cíl je jasný, postoupit z tohoto kvalifikačního turnaje do play-off a zahrát si na jaře o účast v Dánsku,“ říká Bašný. V pátek dopoledne dorazily házenkářské dámy také na olomouckou radnici k setkání s primátorem Antonínem Staňkem, velkým fandou tohoto sportu a předsedou Středomoravského svazu házené. 

Z olomouckého klání postoupí do červnového play-off jen vítězný tým.

Program kvalifikačního turnaje házenkářek v Olomouci
 

Pátek 28. listopadu, 18.00 hodin: Česko – Ázerbájdžán 

Sobota 29. listopadu, 17.00 hodin: Litva – Ázerbájdžán 

Neděle 30. listopadu, 11.00 hodin: Česko – Litva

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 20mg tablet <a href="https://lipiws.top/">purchase lipitor pill</a> buy atorvastatin online cheap