Olomouc se vyšvihla mezi zlaté běžecké destinace

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 9.12.2014

Proslulý průvodce Lonely Planet označil Olomouc za skrytý architektonický poklad Evropy. Nyní by mohl své tvrzení doplnit. Olomouc je totiž pokladem i pro vytrvalostní běžce! Díky Mattoni 1/2Maratonu se Olomouc stává druhým nejmenším městem na světě, které získalo nejvyšší zlaté ocenění Mezinárodní asociace atletických federací IAAF.

Poslední dva ročníky zdobila stříbrná známka, pro příští rok Mattoni 1/2Maraton Olomouc vstoupí se zlatou známkou mezi elitu vytrvalostních silničních běhů. Stejné ocenění má jen 34 dalších měst světa, mezi nimi New York, Boston, Tokio, Peking, Berlín, samozřejmě Praha a nově také Ústí nad Labem.

„Když jsme před lety s vytrvalostními městskými běhy v Česku začínali, nikdo by nevěřil tomu, že jednou i taková města jako je Olomouc nebo Ústí nad Labem budou z pohledu IAAF hodnoceny na stejné úrovni jako třeba New York, Berlín nebo Tokio. To, že jsme to dokázali je obrovské ocenění nejen pro náš tým, ale i pro celou zemi," těší se z úspěchu prezident organizačního výboru Carlo Capalbo.."Běhání v Česku začíná být ve světě značkou. I proto se nám daří zvát na závody nejlepší atlety světa. V letošním roce běželi v Česku čtyři z pěti nejrychlejších maratonců světa.  Přijíždí i tisíce běžců ze zahraničí, aby si zaběhli maraton nebo půlmaraton a objevili naši krásnou zemi.” 

Mattoni 1/2Maraton Olomouc má v RunCzech běžecké lize výsadní postavení. Byl prvním závodem mimo Prahu, několikrát byl podle běžeckého portálu Běhej.com vyhlášen nejoblíbenějším závodem jara, letos se dle časopisu Run dokonce stal závodem roku 2014. A rozhodně právem. Tomu odpovídá i zájem běžců, kapacita bývá naplněna dlouho dopředu. „Počet startovních čísel se každoročně navyšuje. V roce 2014 jsme změnili trasu, aby mohlo Olomoucí běžet 5 005 závodníků. V roce 2015 jich bude ještě o 500 více,“ uvádí Zoran Bartek z týmu RunCzech. Přes navýšení kapacity startovní čísla mizí rychle, v současné době už zbývá jen něco přes 50 procent startovních čísel. Enormní zájem o půlmarton projevují i ostatní Olomoučané. Okolí trasy závodu bývá pravidelně zcela zplněné fandícími diváky. 

Více informací o Mattoni 1/2Maratonu Olomouc naleznete na www.runczech.com.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin without prescription <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 10mg without prescription</a> lipitor over the counter