Sigma se představila ve svěžím tempu a porazila Zbrojovku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 10.1.2015

Ani fotbalové, ani zimní počasí nevládlo dnes v poledne v okolí Androva stadionu. Přesto mohly zhruba tři stovky diváků sledovat zajímavé fotbalové utkání. Sigma na umělém trávníku porazila v prvním kole D skupiny Tipsport Ligy rivaly ze Zbrojovky Brno 2:0. 

Na hráčích bylo patrné, že právě procházejí drsnou fyzickou fází zimní přípravy. Co na hřišti chybělo ze strany fotbalového umu, bohatě nahrazovali hráči běhavostí a nasazením. V prvním poločase ještě nepadla ani jedna branka, byť měla Sigma i Brno několik šancí. Na hřišti se navíc fanouškům i trenérovi předvedli zájemci o post v sestavě áčka, například zkoušený talent ze třetí ligy Josef Čtvrtníček či navrátilec z Opavy Petr Vavřík. Vše podstatné se ovšem odehrálo ve druhém poločase, do něhož nastoupily podstatně obměněné jedenáctky.

Jestliže v prvním poločase bylo Brno možná o trochu aktivnější, ve druhé půli Sigma Brňany předčila právě v rychlosti a nasazení. Skóre se sice poprvé měnilo až v 76. minutě, góly ale mohly padnout už dřív. Asi nejblíž tomu byl jinak skvělý Tomáš Chorý, který ovšem v 67. minutě nedokázal tváří v tvář přelstít brněnského gólmana Klána a míč mu z bezprostřední blízkosti poslal prakticky přímo do rukavic. Vzápětí mohlo skórovat Brno, ovšem útočící borci si na hranici pokutového kopu raději ještě přihrávali, než by ohrozili olomouckého brankáře Blahu. Parádní střelou se blýsknul v 72. minutě reprezentant David Houska, brankář ale jeho střelu vyrazil na roh. Gól padl v 76. minutě po spolupráci mladých hráčů, kdy se po šikovné Ševčíkově přihrávce mazácky prosadil Buchvaldek. V 85. minutě byl agilní Houska faulován ve vápně, následoval pokutový kop a ten s jistotou proměnil Tomáš Chorý. Sigma tak porazila prvoligovou Zbrojovku 2:0. V odpoledním utkání na témže hřišti pak podlehl ligový Baník Ostrava Zlínu 0:3. 

Další utkání Tipsport Ligy odehraje Sigma ve středu 14. ledna opět v 11 hodin proti Zlínu.  

Branky: 76. Buchvaldek, 85. Chorý z penalty. Rozhodčí: Polák – Podaný, Mikyska. ŽK: Cana.Diváci: 300. 

Sestavy SK Sigma: I. poločas: Bárta - Vavřík, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Schulmeister, Cana, Plšek, Ordoš, Falta - Čtvrtníček. II. pol.: Blaha – Hála, Šindelář, Štěrba, Javůrek – Buchvaldek, P. Ševčík, Habusta, Houska, Navrátil – Chorý. Trenér Leoš Kalvoda.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)

Komentáře

buy cheap generic lipitor <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 10mg without prescription</a> atorvastatin 40mg ca