Co poločas, to dva góly. Sigma remizovala se Zlínem

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 14.1.2015

Druhý zápas Tipsport Ligy za sebou má olomoucká Sigma, tentokrát se Zlínem. Kdo čekal jasnou záležitost, musel být v desáté minutě zápasu dost zaskočen. V tu chvíli už Sigma prohrávala 0:2. Zápas nakonec skončil remízou 2:2. 

Utkání plné pohybu a ve druhé půli i šancí dalo opět příležitost všem hráčům širšího kádru. V první půli se Sigmě nepovedl začátek, a byť měla v prvních minutách více ze hry i pár příležitostí, po deseti minutách prohrávala 0:2. Nejprve skóroval v 7. minutě po hezké kombinační hře Matějov, v 10. minutě pak sice Blaha vychytal několikanásobnou příležitost hostí, nicméně jeden z Olomouckých zahrál ve vápně rukou a z následné penalty Železník zvýšil náskok Zlína na 2:0. Následovalo to, nač je olomoucký divák zvyklý i z (druho)ligových zápasů. Snaha Sigmy otočit vývoj utkání. Nutno přiznat, že za posledních několik měsíců už mají hráči Sigmy s otáčením nepříznivého skóre docela dobré zkušenosti, a nejinak tomu bylo i dnes. Ve zbytku prvního poločasu bylo zřejmé, že Sigma nemá v úmyslu zápas odevzdat, ovšem obrana Zlína byla pozorná a hráči ve žlutomodrých dresech navíc několikrát provětrali olomouckého gólmana Blahu. V první půli tedy navzdory územní převaze a pokusům například Housky, Plška či Chorého branka nepadla.

Vyměněná sestava ve druhé půli pokračovala a ještě zesílila nápor Sigmy. Ne že by Zlín neměl ve druhém poločase žádnou šanci skórovat, ale když už se dostal k zakončení, byl na místě spolehlivý brankář Michal Reichl. To hlavní se ale dělo na opačné straně. Diváci čekali mimo jiné na to, zda se předvede testovaný Josef Čtvrtníček. Ten se snažil, nabízel se, ale dlouho to nešlo. Například v 53. minutě těsně minul prakticky již prázdnou branku. Stejně tak ve dvaašedesáté minutě hlavičkoval Čtvrtníček mimo. Podobně se "vedlo" Ordošovi, který ve velmi dobré šanci hlavičkoval mimo. Čtvrtníček nevyužil ani bezvadnou přihrávku Buchvaldka ze 71. minuty a nepříliš razantní střelou brankáře Zlína nezaskočil. Konečně v 76. miniutě vypracoval šanci Falta, parádně připravil Čtvrtníčkovi a ten se poprvé zapsal do střelecké listiny Sigmy. O pár minut později Čtvrtníček vypíchl brankáři míč, načež jej ale z ostrého úhlu poslal jen do tyče zlínské branky. V 82. minutě ze znovu zaskvěl dobře hrající Falta a krásně předložil míč Ordošovi, ten zkušeně vyslal přesně mířenou střelu k tyči a srovnal skóre. Přes snahu hráčů v modrých dresech se už diváci další branky nedočkali a tak utkání skončilo remízou. 

„V prvním poločase Zlín zaslouženě vedl, ale ve druhém jsme ho do ničeho nepustili. A měli jsme několik dalších šancí, výsledek jsme mohli otočit,“ řekl pro web Sigmy olomoucký trenér Leoš Kalvoda. „Včera jsme trošku poběhali, ale únavou ten první poločas nebyl. Spíš jsme v první půlce hráli hrozně komplikovaný fotbal.“

V utkání se velmi dobře představil jak mladý Lukáš Buchvaldek, který několikrát povedeně centroval, tak i Šimon Falta, s velkým nasazením hrál Jan Javůrek, nezklamali ani ostatní hráči. Testovaný střelec Josef Čtvrtníček se prosadil gólově, několik dalších velmi slibných šancí ovšem neproměnil. V Olomouci se zatím stále nepředstavil avizovaný bosenský útočník Irfan Hadžič. 

Další utkání Tipsport ligy má Sigma na programu v úterý 20. ledna, kdy se v 11 hodin postaví proti Baníku Ostrava. 

Branky: 76. Čtvrtníček, 83. Ordoš – 7. Matějov, 10. (pen.) Železník. Rozhodčí: Cieslar – Priesol, Mikeska. ŽK: Blanař. Diváci: 200.

Sestavy SK SigmaI. poločas: Blaha - Vavřík, Rajnoch, Štěrba, Vepřek - Hála, Houska, Plšek, Schulmeister - Vašíček, Chorý. II. pol.: Reichl – Vavřík, Habusta, Šindelář, Javůrek – Buchvaldek, Ordoš, Plšek, P. Ševčík, Falta – Čtvrtníček. Trenér Leoš Kalvoda.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)

Komentáře

atorvastatin 80mg drug <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin oral</a> atorvastatin 20mg for sale