Na EURO za stovku. Šampionát v Olomouci bude opravdu dostupný

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 10.2.2015

Už za pouhou stovku se může fotbalový fanoušek podívat na zápas základní skupiny Mistrovství Evropy do jednadvaceti let, které bude v červnu hostit i Olomouc. Ceny byly stanoveny a odtajněny, vstupenky jsou už několik hodin v prodeji. Vše spustil krátce před jednou hodinou ambasador šampionátu Pavel Nedvěd.

Sto a dvě stě korun za utkání základních skupin. Semifinále za 200 a 250 Kč. Finále za 250 a 350 Kč. Tolik stojí vstupenky na závěrečný turnaj mistrovství Evropy 2015 hráčů do 21 let. Vstupenky jsou k dostání na stránkách www.U21EURO2015.cz nebo www.ticketportal.cz. Brzy budou k dispozici i přímo na stadionech na Spartě, v Edenu, Olomouci a Uherském Hradišti. Každý zájemce smí zakoupit maximálně čtyři kusy. Vstupenky se prodávají na jméno. 

V zahajovacím zápase šampionátu nastoupí ve středu 17. června v 18 hodin Praze Česko proti Dánsku v Praze na Spartě. Na programu je patnáct zápasů, v případě dodatečné olympijské kvalifikace (také za 250 a 350 Kč) šestnáct. Finále se odehraje v úterý 30. června ve 20.45 v Praze v Edenu.

„Při stanovení cen vstupenek jsme dospěli k určitému kompromisu mezi představiteli UEFA a organizačního výboru turnaje,“ prohlásil jeho předseda Petr Fousek. „Především jsme chtěli, aby byly maximálně dostupné pro všechny fanoušky. Pevně věříme, že všechny stadiony budou plné při každém utkání a šampionát se odehraje ve skvělé atmosféře. Těší mě zájem nejen ze zahraničí, ale i z celé České republiky,“ dodal.

Nabízejí se také tzv. balíčky: jedna vstupenka na všechna tři utkání na jednom stadionu v základní skupině v cenách 210 a 420 Kč. Řádné registrovaní členové FAČR mohou uplatnit slevu dvacet procent. Na každé utkání bude k dispozici také mezený počet vstupenek pro handicapované fanoušky. Objednávky lze provést na adrese disabled@u21euro2015.cz.

Rozumnou cenu vstupenek chválí i Pavel Nedvěd. „Jsem spokojený. Lístek bude dostupný pro každého, kdo má fotbal rád. Akce má v Evropě velkou vážnost, nejde o žádné budoucí hvězdy. Ti kluci už dnes hotovými hvězdami jsou. Věřím, že to bude velké mistrovství,“ dodal. „Bál jsem se, že budou moc drahé. Teď se spíš bojím, abychom měli dostatek míst na stadionech. Itálie je ve velkém očekávání a absolutně nedočkavá. Pořád se ptají po vstupenkách, o turnaj bude obrovský zájem,“ přidal držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy 2003. Juventus má podle něho vyprodáno celou sezonu dopředu, přitom hlavní tribuna stojí okolo 150 eur na zápas.

Předseda organizačního výboru Petr Fousek dodal: „Nic takového tady nebylo a dlouho tady nic podobného nebude. Bylo by jednoduché nastavit podle toho ceny. My jsme zvolili opačnou strategii, naším cílem je maximální návštěvnost.“ Proto všechny těší zájem o turnaj nejen ze zahraničí, ale i celé České republiky. K dispozici bude 230 000 vstupenek. „Naposledy v Izraeli 2013 přišlo celkem okolo 160 000 diváků. Rádi bychom dosáhli mety 200 000, přestože nemáme tak veliké stadiony v Izraeli,“ prohlásil odvážně Fousek. Největší návštěvu očekávají pořadatelé z Německa, podle Nedvěda může Olomouc čekat spousty italských fanoušků.

Předprodej půjde ve vlnách podle obsazenosti sektorů. „Počítáme, že lístky budou k dispozici do května. I když bychom byli rádi, pokud by se vyprodalo do dvou dnů,“ dodal Fousek s úsměvem.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

atorvastatin 80mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 80mg sale</a> brand lipitor 10mg