Petr, Ordoš... a tři body jsou doma!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 4.3.2015

Dobré, i když ještě ne perfektní. Z Androva stadionu se prokřehlým fanouškům dnes večer odcházelo s dobrým pocitem. SK Sigma Olomouc porazil v pohledném utkání FK Varnsdorf 2:1 a v tabulce mu odskočil už na rozdíl pěti bodů. Sigma za úspěch vděčí bojovnému výkonu a především dvěma mazákům - Jakubu Petrovi a Michalu Ordošovi

Dohrávka odloženého patnáctého kola byla pro fanoušky po dlouhých zimních měsících vítaným zpestřením. Na Andrův stadion dorazily bezmála 3 tisícovky diváků, přičemž především kotel se dobře bavil a vytvářel solidní atmosféru. Také ostatní fandové se ale dnes předvedli v lepším světle a ani poté, kdy se v 16. minutě po krásné akci a brance Radima Breita ujal Varnsdorf vedení, nespustili obvyklé tirády a kritiky směrem k vlastním hráčům. Ti se jim za to odvděčili bojovným výkonem a celkově pohledným utkáním, v němž chvílemi Sigma připomínala své daleko lepší časy. Také Varnsdorfu se ale sluší poděkovat, protože tým ze severu Čech potvrdil, že opravdu patří ve 2. lize k tomu nejlepšímu. Soupeřovi útočníci sice neměli tolik příležitostí jako Sigma, když už se ale vydali k bráně Michala Reichla, probíhal jejich útok až překvapivě hladce, jednoduše a efektivně. Protiútoky Varnsdorfu byly nebezpečné a obrana i záloha Olomouce si chvílemi měly co vyčítat.

Bez ohledu na brzký obdržený gól to byla Sigma, kdo měl po většinu utkání více ze hry. Krátce po inkasované brance ovšem Hanáky doslova zachránil gólman Reichl, který chytil tutovku Radimu Jurčovi i dorážku Breita. Pak už ale úřadovali domácí. Díky chytré přihrávce Michala Ordoše a skvělému zakončení Jakuba Petra, který obhodil brankáře, Sigma brzy vyrovnala. V dalších dvaceti minutách prvního poločasu měli domácí řadu šancí, přinejmenším dvě měl Ordoš, žádná ale gólem neskončila. 

Bitva, v níž domácí tlačili a hosté podnikali nebezpečné protiútoky, pokračovala i ve druhé půli. Domácí měli převahu, ovšem často zbytečně kazili přihrávky a hra v této fázi trochu ztrácela na fotbalovosti. Sigma opět neproměnila několik možností, přičemž především situace z 57. minuty, kdy Tomáš Chorý tváří v tvář gólmanovi poslal míč nad branku, musela urazit všechna fotbalová božstva. Božstva naštěstí žádnou urážku nebrala zas tak osobně, a tak mohl v 73. minutě Michal Ordoš zaslouženě vstoupit mezi střelce zápasu. Kušnírův pěkný centr, který tečoval Václav Vašíček, poslal Ordoš z úhlu do branky. I když pak ve zbývajících necelých dvaceti minutách několikrát domácím fanouškům zatrnulo, Sigma už důležitou výhru uhlídala.  

„Přijel k nám velice kvalitní tým, což jsem věděl, protože Varnsdorf znám už dost dlouho. Je to velice kvalitní mužstvo. Potrápili nás velice, z prvního centru šli do vedení. My jsme hráli neuvěřitelně křečovitě, báli jsme se něco vytvořit, dělali jsme i velké chyby v obranné fázi. Kluci to odmakali, odbojovali, ale pořád to po herní stránce není ono,“ uvedl pro klubový web trenér SK Sigma Olomouc Leoš Kalvoda"Je opravdu veliká škoda, že toto utkání nepřenášela Česká televize, protože diváci by se mohli přesvědčit, že i mužstva ze špičky druhé ligy dokáží odehrát velice kvalitní a pohledné utkáním," chválil po zápase oba týmy trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala. Na to je jednoduchá odpově'd - na fotbal se beztak nejlépe dívá přímo na stadionu. A proto přijďte v sobotu na Andrův stadion znovu; Sigma se ve 14,30 postaví dalšímu silnému soupeři, tentokrát ze Sokolova

 

SK Sigma Olomouc vs. FK Varnsdorf 2:1 (1:1)

Branky: 24. Jakub Petr, 73. Michal Ordoš - 16. Radim Breite. Rozhodčí: Jech – Melichar, Pospíšil. ŽK: Kvída, Daníček, Porcal, Landovský (vsichni Varnsdorf). Diváci: 2956

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

brand atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 10mg pill</a> buy lipitor 40mg pills