Sigma vs. Sokolov 7:0. Fantastické! A teď zpátky na zem.

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 8.3.2015

V pěti dnech dvě utkání s předními celky druhé ligy, dvě výhry a skóre 9:1. Skvělá bilance startu jarní části Fotbalové národní ligy pro Sigmu Olomouc je v ostrém kontrastu k nepovedenému začátku podzimní sezony. Sobotní utkání proti dosud čtvrtému týmu tabulky Baníku Sokolov navíc splňovalo všechno to, co si fanoušek olomouckého fotbalu přeje. Přesto na stadion dorazilo jen 2 a půl tisíce diváků, což je škoda. 

Jak konstatoval po zápase kouč Leoš Kalvoda i stoper Martin Šindelář, který v Sokolově před časem působil, Sigmě se dnes dařilo snad všechno, a konečný výsledek 7:0 byl pro Sokolov snad až příliš drsný. "Je to snad poprvé, možná už byl takový zápas, ale to už si nepamatuju, kdy jsme to zvládli úplně od první minuty. Brzy jsme dali gól, potom jsme hráli uvolněně, byly tam pěkné kombinační akce se zakončením. Akorát sedm nula, to je mi soupeře trošku líto, protože myslím, že Sokolov je velice dobré mužstvo,“ uvedl pro web Sigmy trenér Kalvoda. „Dnes nám tam spadlo úplně všechno. Myslím, že výsledek je pro Sokolov až moc krutý,“ doplnil trenéra Šindelář. 

Sigma šla skutečně za vítězstvím odhodlaně hned od začátku. Jestli v úterním zápase s Varnsdorfem byli diváci chvílemi vystavováni nervydrásajícím situacím před naší bránou, v sobotu proti sokolovskému Baníku to bylo jiné. Hráčem zápasu byl Václav Vašíček, který se blýsknul hattrickem. Jeho chuť do hry a vůle po úspěšném vyřešení nabídnutých šancí byla patrná na první pohled, a vyplatila se. Na každý z jeho tří gólů byl krásný pohled. Úplně první branka nesla rovněž částečně podpis agilního vousáče Vašíčka, který dostal šikovný pas od Housky, ale brankáře nepřekonal, jenže vyraženou střelu pak do brány pohotově uklidil Ondřej Kušnír. Ten si tak po asistenci z minulého kola připsal i brankový zápis. Gól si v sobotním odpoledni připsali také oba nejlepší střelci Modré laviny, Michal Ordoš a Jakub Plšek. Ordoš mazácky zakončoval ve druhém poločase levačkou z levé strany maléh vápna, tedy z obdobného místa jako v úterý. Plšek dokázal skórovat i v tísni, kdy byl před tím zezadu držen obráncem. Krásný gól zaznamenal Jan Navrátil, který obral bránícího soupeře a sólo na branku dokončil pohodově kolem brankáře s prvoligovými zkušenostmi Jaroslava Belaně.  

Ve srovnání s tím, jak nepřesvědčivě a laxně občas řešili hráči v modrém solidní šance v některých minulých zápasech, byl dnešní duel extratřídou. Přibyly i přesnější přihrávky a promyšlené centry. Důležité je, aby si hráči z dnešního utkání zapamatovali především výraznou vůli po úspěchu, nikoliv pouze ono neobvykle vysoké skóre. „Zvládli jsme to, ale nemůžeme zase někde létat v oblacích. Takové zápasy jsou možná jednou za sezonu. Musíme padnout hodně rychle na zem, hrát pořád stejně, zodpovědně a jít cílevědomě za postupem,“ upozornil trenér Kalvoda

SK Sigma Olomouc – FK Baník Sokolov 7:0 (3:0)

Branky: 13., 24. a 79. Vašíček, 7. Kušnír, 53. Navrátil, 60. Ordoš, 89. Plšek. Střely na: 13:5 Střely vedle: 6:0

SK Sigma: Reichl – Kušnír, Rajnoch (71. Bystroň), Šindelář, Vepřek – Petr, Houska, Cana, Ordoš, Navrátil (57. Zahradníček) – Vašíček. Trenér Leoš Kalvoda.

Rozhodčí: Berka – Vlasjuk, Arnošt. ŽK:Cana – Hofmann, Machek. Diváci: 2441.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

order lipitor 40mg generic <a href="https://lipiws.top/">order generic lipitor 40mg</a> atorvastatin 80mg for sale