Tomáš Vlasák sebral Kohoutům bod a drží naděje Slavie

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 14.4.2015

Desáté utkání v barážové skupině mají za sebou všechny čtyři týmy. Ve dvojici, která zajímá čtenáře Olomouckého REJe, prohráli Kohouti na ledě Slavie 2:3 po samostatných nájezdech. Mora získává bod, Slavia dva, a Olomoučané si tak drží nadále kýženou druhou příčku, ovšem už jen s jednobodovým náskokem. 

V Praze se dnes představila jiná Slavia než ta, která v neděli zaslouženě prohrála v Olomouci. Pražané tentokrát více bojovali, od počátku zaměstnávali Tomáše Vošvrdu řadou pokusů a tentokrát to byli oni, kdo rozezněli i konstrukci branky. Dvakrát šli v utkání do vedení. Poprvé v úvodní třetině těsně před vypršením 13. minuty, kdy se k odraženému puku dostal Tomáš Andres a puk poslal nad Vošvrdu a těsně pod břevno. V průběhu první třetiny ostřelovali také Olomoučané soupeřova gólmana Dominika Furcha, ten ale znovu potvrzoval, že je klíčovým mužem svého týmu. Z prostřední třetiny uteklo tři a půl minuty a Radim Kucharczyk se dostal sám před Furcha, kterého bekhendem přehodil. O dvě minuty později museli rozhodočí zkoumat video, jelikož se puk proskotačil těsně před čárou Vošvrdovy branky. Gól to ale nebyl. Ve zbytku třetiny branka nepadla, i když se ve skvělé šanci ocitl ve 35. minutě Pavel Patera a i Vošvrda na druhé straně měl co dělat. 

Poslední třetina byla opatrná, což se dá samozřejmě pochopit. Více ze hry ale měli hosté, kteří opakovaně zkoušeli Furchovu pozornost. Jenže gól, i když poněkud šťastný, padl na druhé straně. V 51. minutě Jakub Sklenář dorazil Bednářovu nepřesnou střelu, odraženou od zadního mantinelu, do rožku Vošvrdovy branky. Slavii dělilo devět minut o zisku tří bodů, které by ji posunuly na druhé místo. Kohouti ovšem bojovali a dostávali se i do šancí, jako třeba Radim Kucharczyk či znovu Pavel Patera, ani jeden ale neuspěl. Konečně v poslední minutě uspěl Tomáš Rachůnek, když dorazil Škůrkovu střelu. 

Branka v prodloužení nepadla, i když Slavia měla v 63. minutě velmi slibnou šanci, a tak přišly nájezdy. Z nich se bohužel předem diskvalifikoval Tomáš Rachůnek, protože byl pár sekund před koncem prodloužení vyloučen. Kucharczyk, Marosz ani Škůrek si na Furcha nepřišli, zatímco za sešívané uspěl a tím rozhodl celé utkání Tomáš Vlasák. 

Moru teď čeká v pátek utkání na ledě fakticky již vyřazených Budějovic a konečně doma v neděli s Chomutovem, který naopak jasně vede tabulku. Poté se bude sčítat a buď přijde oslava a velká úleva, nebo hořké zklamání. 

Foto: HCO/ Zdeněk Polák

Branky a nahrávky: 13. Andres (Štich, Bednář), 51. Sklenář (Bednář), rozh. náj. Tomáš Vlasák – 24. Kucharczyk (Laš), 60. Rachůnek (Škůrek, Marosz). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci:2780. Střely na branku: 28:34. 

 

 

Autor: 
(mb)