Až poslední třetina zachránila Kohouty. Mora zůstává v extralize!!!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 17.4.2015

Pocuchané nervy olomouckých hokejových fanoušků si mohou konečně vybrat dovolenou. Mora předvedla v Českých Budějovicích další infarktový zápas, ovšem díky bezvadné poslední třetině vyhrála 4:1 a zůstává i pro příští ročník v extralize.

V první třetině byla od počátku aktivnější hostující Olomouc, nicméně extra šance, natož branka, z toho nebyla. V šancích se ocitli Rachůnek, Pekr a Řípa, gólmana Bláhu ale nepřekonali. Od půlky první třetiny se do hry stále nebezpečněji zapojovali i hráči budějovického Motoru. V této dvacetiminutovce ale nedůraznost Olomouce ještě nepotrestali. To se změnilo v prostřední periodě. Minutu a sedm sekund od jejího začátku nahodil budějovický Straka kotouč směrem k Vošvrdovi, Vráblík s pukem objel branku a vystřelil. Gólman puk pouze vyrazil a David Kuchejda, na nějž se zezadu marně vrhal obránce Olomouce, už celkem pohodlně doážel za Vošvrdu. Kdo by počítal s tím, že pak Mora zapne na nejvyšší obrátky, aby rychle vydobyla vedení a tři body, byl by zklamán.

O minutu a půl později byli znovu ve veliké šanci domácí hráči, konkrétně Pajič a Přibyl, naštěstí ale neuspěli, když Přibyl vyražený puk poslal nad prázdnou branku. Mora pak měla v průběhu druhé třetiny několik šancí, ale bylo to slabé a nedůrazné. Nevyšla ani přesilovka pět na tři, kterou Kohouti hráli minutu v polovině třetiny a vytěžili z ní jen jednu solidní střelu na branku. Na konci třetiny měl znovu šanci Motor, a pekelná Nouzova střela vyřadila pro zbytek utkání ze hry Jiřího Řípu.  

Na začátku 43. minuty zamířil za úmyslné zdržování, tedy posunutí Bláhovy branky, budějovický Pajič. Tuto přesilovku ještě Olomouc nevyužila. Ve 48. minutě se situace opakovala, když domácí forvard Luboš Rob opět pro jistotu posunul branku a vykoledoval si za to rovněž dvouminutový trest. V něm se už Mora konečně chytla. Radim Kucharczyk si najel do středu útočného pásma a mezi dvěma bránícími hráči a přes jednoho clonícího Olomoučana pak parádně prostřelil Bláhu. Domácí Motor, doposud nadopovaný podporou pěti a půl tisíce diváků na tribunách, byl od okamžiku vyrovnání nejistý, což se prokázalo v čase 49:14. Budějovický Adam Přibyl nešikovně přenechal na modré puk Davidu Škůrkovi a ten se nemýlil - bez váhání napálil puk do horní části budějovické svatyně.  V 53. minutě rozhodil domácí obranu další nájezd Kohoutů, kdy se k vyraženému puku dostal Radim Kucharczyk a nadvakrát překonal již ležícího brankáře. V čase 58:37 byl vyloučen Dávid Buc a Budějovičtí se odhodlali ke stažení brankaře. Ani hra šesti proti čtyřem ovšem Jihočechům jejich vedení nevrátila a naopak pár sekund před koncem potrestal chybu v rozehrávce olomoucký Jan Knotek

HC Olomouc odváží z jhu Čech výhru 4:1 a především tři body. Ty jí dávají tříbodový náskok před Slavií, s níž má Olomouc lepš bilanci vzájemných utkání. Tím je rozhodnuto! Olomouc bude druhou sezonu hrát extraligu, doprovodí ji chomutovští Piráti. Dolů jde Slavia Praha a také motor České Budějovice. 

Foto: HCO/ Zdeněk Polák

Branky a nahrávky: 22. Kuchejda (Vráblík, Straka) – 48. Kucharczyk (Ondrušek), 50. Škůrek, 53. Kucharczyk (Knotek), 60. Knotek. Rozhodčí: Šír, Hradil – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5521

Autor: 
(mb)

Komentáře

purchase atorvastatin pills <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg generic</a> atorvastatin 10mg generic