Z Vlašimi veze Sigma jen bod. O zbývající dva přišla z poslední střely utkání

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 18.4.2015

Hloupá a zbytečná je ztráta dvou bodů v posledních sekundách zápasu Sigmy Olomouc ve Vlašimi. Olomouc v oranžových dresech byla ve Vlašimi fotbalovější, měla více šancí, a držela se navzdory tomu, že jí asi příliš "nefandil" rozhodčí Orel. Jenže ve třetí minutě nastaveného času kopal přímý kop domácí Adam Barák a střelou vymetl šibenici Reichlovy branky. 

Sigma působila od počátku utkání lépe. Kopala také několik rohů a častěji se objevovala v nebezpečných pozicích. Hned jednu z prvních akcí v 8. minutě parádně zužitkoval Václav Vašíček, když obloučkem nad slovenským gólmanem Viktorem Budínským. V následujících minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou. Iniciativu více přebíral domácí tým Graffin, do tutové šance se ale dostat nedokázal. Slabinou utkání byl rozhodčí Orel, což se ukázalo po sérii žlutých karet ve 31. minutě. Pomezní sice odmával domácím ofsajd, akce ale pokračovala a Tomáš Matějkka fauloval olomouckého gólmana Michala Reichla, za což vyfasoval rovněž žlutou kartu. Hanáci sice kopali několik přímých kopů, branku Vlašimi ale neohrozili. 

Druhý poločas byl z pohledu Olomouce zajímavější. Ve velmi dobrých šancích se ocitli ve 46., 53. a 56. minutě Martin Hála, Michal Ordoš a Jan Navrátil. Jistící druhý gól se jim ale bohužel dát nepodařilo. O pár minut později bylo divoko zase před Reichlem, ale Tomáš Matějka si na olomouckého reprezentanta nepřišel. Jenže už v 61. minutě se sudí rozhodl, že faul kapitána Jana Rajnocha si zaslouž¨ží červenou kartu, takže oslabil Sigmu nejen na toto, ale i následující utkání. O pár desítek vteřin později karetní série pokračovala, tentokrát si druhou žlutou vykoledoval právě Matějka a tak i on odešel do kabin. Na hřišti pak oba týmy v útlejších sestavách pokračovala v bitvě. Snažila se samozřejmě Vlašim, nejblíže ke gólu ze hry měl v 82. minutě Dominik Simerský, jenže brankář Reichl mu zmenšil úhel a Simerský přestřelil bránu. V 85. minutě padly na straně Vlašimi další dvě žluté karty, a to za simulování a za protesty. Byť karty rozdával sudí Orel s chutí, v 88. minutě, kdy Chorý běžel sám na bránu a byl Vebrem stažen za dres, a tedy by karta byla opravdu na místě, zůstala píšťalka sudího potichu.

Rozhodčí pak nastavoval dvě minuty. V posledních desítkách sekund se dostával do šance olomoucký Michal Vepřek, jenže pomezní mu dost sporně odmával ofsajd. Při protiútoku písknul Orel faul těsně před vápnem a Adam Barák z příhodné pozice poslal krásnou střelu do šibenice.

Sigma přišla o dva body a může být jen ráda, že druhý Zlín nečekaně prohrál doma se Znojmem. 

 

Vlašim – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 90 + 2 Barák – 8. Vašíček. Rozhodčí: Orel – Arnošt, Pilný. ŽK: Vebr, Kučera, Matějka, Veselý – Zahradníček. ČK: 60. Po 2. ŽK Matějka – 60. Rajnoch. Diváci: 896

Autor: 
(mb)

Komentáře

lipitor 10mg brand <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg cheap</a> lipitor us