Mora zvládla i rozlučku s baráží! Nakonec v ní obsadila první příčku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 19.4.2015

Po všech nervácích i zklamáních si olomoučtí hokejoví fanoušci nemohli přát sladší tečku. Nejen že HC Olomouc vybojoval díky páteční výhře v Budějovicích jistotu extraligy, ale v dnešním závěrečném utkání barážové skupiny na svém ledě Kohouti porazili chomutovské Piráty 5:2 a celou skupinu tak vyhráli. Čtyři a půl tisíce diváků se v plechareně výborně bavilo. 

Na utkání bylo znát, že je vše jasné a tak půjde spíše o exhibici. Trenér Pirátů Břetislav Kopřiva dokonce přivezl do Olomouce podstatně obměněný tým, hrálo se bez faulů a s jedním jediným vyloučením, Chomutov si dokonce vyzkoušel jinak celkem netaktické power-play více než dvě minuty před koncem.  

Kohouti stříleli branky ve všech třetinách. V 16. minutě Jakub Herman připravil krásnou šanci Peteru Zuzinovi a ten ji proměnil. V 19. minutě si konečně připsal branku i kapitán Pavel Patera, když se k němu od gólmana dostal vyražený puk. V prostřední části vychytal mladý gólman Strmeň Jaroměřského po samostatném průniku a o chvíli později v dobré šanci i Houdka. Ve 35. minutě se už ale Tomáši Houdkovi podařilo rozsvítit potřetí červbené světlo za chomutovskou brankou. V průběhu třetiny se v olomoucké brance vystřídali Jiří Trvaj a Tomáš Vošvrda

Dvě minuty po začátku poslední třetiny našel Radim Kucharczyk skvělou přihrávkou opět Tomáše Houdka a ten skóroval podruhé. Kohouti vedli 4:0 a stadionem se přelévaly mexické vlny. Na přelomu 44. a 45. minuty ovšem dokázal Chomutov slepenými góly McGregora a Kadlece snížit na rozdíl dvou branek. Ve 49. minutě mohl dosáhnout kattricku Tomáš Houdek, jenže ve výborné šanci promáchl. Stav na světelné tabuli motivoval trenéra Pirátů už 2 minuty a 19 sekund před koncem k odvolání brankaře. V čase 58:11 vyslal Jan Knotek Marka Laše k prázdné bráně Pirátů a ten vsítil poslední gól Mory v baráži i v celé soutěžní sezoně 2014/2015. 

Nejúspěšnějším hráčem Mory v barážové skupině byl útočník Jan Knotek s 10 body za 5 gólů a 5 asistencí, 8 bodů si vystřílel Radim Kucharczyk a 6 bodů Rostislav Marosz. V baráži chytal nejprve Jiří Trvaj, ve druhé polovině dostával přednost Tomáš Vošvrda, v posledním utkání si zachytali oba dva. 

Branky a asistence: 16. Zuzin (Herman, Diviš), 19. Patera (Zuzin, Buc), 35. Houdek (Ondrušek, Diviš), 42. Houdek (Kucharczyk, Laš), 59. Laš (Knotek) – 44. McGregor (Račuk, Bartejs), 45. Kadlec. Rozhodčí: Hribik, Mikula – Bryška, Skopal. 

Vyloučení:1:0. Diváci: 4548. Střely na branku: 35:25. Zblokované střely: 5:9. Hity: 1:1. Vhazování: 20:14

Autor: 
(mb)

Komentáře

lipitor 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">brand atorvastatin</a> order lipitor 80mg pills