Trophy Tour: fanoušci přáli pohár olomouckým reprezentantům

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 26.4.2015

Po fotbalové sobotě panovala tentokrát v Olomouci také fotbalová neděle. V sobotním utkání padly čtyři branky, všechny do sítě hostů, v neděli branky nepadaly, zato se rovnou pózovalo vedle ohromného poháru. Oč šlo? Do Olomouce zavítala Trophy Tour, představující pohár pro vítěze červnového Mistrovství Evropy fotbalistů do jednadvaceti let.

Kromě poháru přivítali několik stovek fandů i fotbalisté: stříbrný medailista šampionátu jednadvacítek z roku 2000 a někdejší olomoucká hvězda Tomáš Ujfaluši a spolu s ním dva hráči dnešní Sigmy a rovněž reprezentanti David Houska a Michal Reichl.

Dramaturgie odpoledne byla jednoduchá: představení poháru i šampionátu, pár snímků fotbalové trojice u poháru a pak už okamžitá fronta ke stolkům, kde se rozdávaly fotky, autogramy i krátké vzpomínky. „Na Euro jednadvacítek v roce 2000 jsem si vzpomněl zrovna nedávno, v Praze jsme si teď s Méďou pouštěli části některých zápasů,“ připomněl Tomáš Ujfaluši schůzku s Pavlem Nedvědem, který je ambasadorem červnového šampionátu. „Mezi italskými soupeři byla velká jména, někteří se později hodně proslavili a někteří dokonce doposud hrají," dodal hráč s odkazem na finále, v němž český tým podlehl Italům 1:2 a získal tak stříbrné medaile.  

Současně s rozdáváním autogramů či společným fotografováním fanoušků s fotbalovými hvězdami se soutěžilo o vstupenky. Spokojení byli ale i ti, kdo nevyhráli. „Nejeli jsme sem kvůli vstupenkám, chtěli jsme vidět trofej, a moc si přejeme, aby ji vyhráli naši. Specielně bysme ji přáli našim olomouckým klukům Michalu Reichlovi a Davidu Houskovi," vzkazovali zhruba črnáctiletí Pavel a Michal svým fotbalovým vzorům.  

 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)