Modernizovaný Andrův stadion je kompletní. EURO U21 může začít!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 2.5.2015

Ještě doplnit nábytek, upravit chodník před tribunou, a je to. Modernější fotbalový stánek než je Andrův stadion byste na Moravě těžko hledali. Nové prostory pro novináře, nové TV studio, reprezentativní místnosti pro VIP hosty, parádní zázemí pro fotbalové týmy i pro rozhodčí… Západní tribuna olomouckého Androva stadionu prošla velikou rekonstrukcí a je připravena přivítat účastníky finálových bojů evropského šampionátu  jednadvacítek.

Tento týden se na stadionu, kde svá domácí utkání hrává SK Sigma Olomouc, a také v tréninkovém areálu ve čtvrti Řepčín, odehrála kolaudace. Ta dopadla dobře – po technické stránce je vše v pořádku. U Androva stadionu ovšem v tuto chvíli stále stojí oplocení. Ještě je totiž nutné opravit komunikaci a trávník před tribunou. Sedm měsíců trvající stavební práce se na jejich povrchu dost citelně podepsaly a byla by škoda mít před krásnou tribunou děravou cestu.

„Díky rekonstrukci tribuny dnes náš stadion splňuje všechna kritéria, která UEFA stanovuje. UEFA samozřejmě dobře ví, jaké podmínky musí splňovat stadion ve 21. století, jaké musí být zázemí pro aktéry utkání a jaké podmínky vyžadují například média,“ uvedl Jaromír Gajda, předseda neziskového spolku SK Sigma Olomouc MŽ. Kromě již zmíněných vylepšení se na západní tribuně dočkají příjemnějšího režimu i diváci, kteří budou mít k dispozici například více toalet i více občerstvení a tedy už žádné nebo výrazně menší fronty. Novináři mají přímo na tribuně nové pohodlnější stolky se zásuvkami pro notebooky.

Současně s modernizací hlavního stadionu prošel v uplynulých měsících rekonstrukcí i tréninkový areál v Řepčíně. Zcela se změnila zdejší malá tribuna a zázemí a u hřiště přibylo i umělé osvětlení. V budoucnu bude klub využívat toto sportoviště  pro fotbalovou akademii Sigmy. Kvalitu trávníku na tréninkovém hřišti si už v březnu vyzkoušeli a pochvalovali mladí angličtí reprezentanti.

Rekonstrukce stadionů v Olomouci začala později, než se plánovalo, důvodem bylo odvolávání jednoho z účastníků výběrového řízení. Ačkoliv tedy mohly stavební čety nastoupit až na začátku října, což tehdy vyvolávalo mezi delegáty UEFA mírnou nervozitu, dopadlo vše dobře a stadion je dnes s předstihem kompletně připraven. O tom se ostatně představitelé UEFA mohou na vlastní oči přesvědčit na slavnostní kolaudaci, která je plánována na druhou polovinu května. 

Fotogalerie: