Osmiletý olomoucký závodník získal evropské stříbro!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 4.5.2015

Třídílný Evropský pohár v biketrialu zahájila v sobotu soutěž v italském Rosignano Solvay. Z šesti českých závodníků se hned čtyřem podařilo dosáhnout na medaile. Celkem přivezli dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou. Mezi medailisty je i mladý olomoucký závodník Vojtěch Vepřek.

Zařazení prvního kola poháru na začátek sezony nabídlo jezdcům možnost zkontrolovat konkurenci a ověřit svou formu před blížícím se Mistrovstvím Evropy. V Itálii pro ně bylo připraveno pět dlouhých a obtížných sekcí na umělých překážkách, závod se jel nezvykle na čtyři kola. „Nižší počet účastníků byl vyvážen vysokou technickou úrovní soutěže a skvělými výkony jezdců,“ řekl k soutěži Giuliano Gualeni z pořádající federace BIU. V elitní kategorii zvítězil český jezdec Václav Kolář, kterého letos čeká obhajoba evropského i světového titulu. I tento zkušený jezdec byl překvapen náročností závodu: „Sekce se ale dařilo projíždět čistě, i když někdy ne moc s přehledem. Mám radost, že zimní příprava byla poznat“. Pochvaloval si také početnou diváckou podporu. Druhé zlato získal v kategorii senior Ondřej Šenk, bronzová medaile v kategorii minime patří Marku Pochtiolovi. Poslední medaili přidal v nejmladší kategorii poussin teprve osmiletý olomoucký jezdec Vojtěch Vepřek. Jeho bratru Tomášovi v benjaminech bohužel stupně vítězů tentokrát těsně unikly o pouhé dva trestné body. Druhé kolo poháru se pojede 6. června ve slovenské Rudině, finále čeká závodníky opět v Itálii – 5. července v Sonicu. Mistrovství Evropy se koná 23. května v Březové u Sokolova. 

Autor: 
(red)