Pojďte ven! lákají radíkovští hasiči na pochod

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 7.5.2015

Pátek, na nějž nyní připadá státní svátek, nemusí trávit Olomoučané doma. Radíkovští hasiči totiž vymysleli příjemnou variantu aktivního využití volného dne.

Po loňských kladných ohlasech a spokojených reakcích účastníků i pořadatelů připravili nadšenci z radíkovského sboru dobrovolných hasičů druhý ročník hasičského pochodu. Jedná se o akci pro celou rodinu, spojení aktivního pohybu a procházku přírodou, sahající až k městské části Olomouc-Radíkov.

„Po loňském zkušebním ročníku a kladných ohlasech jsme se rozhodli pokračovat v tomto pilotním projektu a znovu nabídnout lidem jinou náplň volného času než nakupování v obchodních centrech. Jarní měsíce a příroda v dosahu MHD jsou pro naše účely úplně ideální a vypadá to, že veřejnosti se akce líbila,“ referuje starosta sboru Miroslav Nemrava. Akce je vhodná úplně pro všechny od dětí až po seniory. Start pochodu je u hasičské zbrojnice v Radíkově od 8 hodin.

„Loni přišlo na pochod 150 lidí, což není mnoho, ale vzhledem k tomu, že šlo o zkušební ročník jsme byli spokojeni,“ pokračuje s úsměvem starosta Nemrava. „Letos nabídneme dvě trasy a opět doplňkový program pro děti. Věříme, že počasí vyjde a do přírody vyrazí ještě více lidí než loni. Radíkov je sice kousek od města, ale dají se tu najít místa kde je klid a překrásná příroda. Budeme rádi, když lidé nechají nakupování a přijdou k nám do Radíkova.“

Autor: 
(red)