Dobré jídlo v Olomouci zabodovalo. Garden Food Festival lákal davy lidí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 18.5.2015

Takřka deset tisíc návštěvníků, sedm desítek vystavovatelů a nepřeberné množství lahůdek, při ohledu na něž se každému milovníkovi kvalitní stravy sbíhaly sliny. Garden Food Festival má za sebou první ročník a podle jeho úspěchu lze soudit, že to rozhodně nebyl ročník poslední. 

Na své si přišli milovníci klasických jídel i odvážlivci, kteří se nebojí experimentů. Návštěvníci ochutnali tradiční i moderní gastronomii, seznámili se s novými trendy ve vaření a vyzkoušeli za dostupné ceny jídla z restaurací, které patří k regionální špičce.

Návštěvníky čekal v areálu nabitý program. „Na pódiu se v rámci kuchařských show vystřídali přední čeští šéfkuchaři Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus nebo Radim Svačina, které doplnili šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný, primátor města Olomouce Antonín Staněk, hejtman Jiří Rozbořil nebo česká miss 2008 Eliška Bučková,“ doplnil jeden z organizátorů Pavel Vysloužil.

Na pódiu nechyběly ani kuriozity a propagátoři novátorského přístupu ke gastronomii. Diváky pobavila nekonvenční show Tomáše Nového, který nabídl odvážlivcům ty nejpálivější papričky. Marek Váňa ukázal, že vaření je věda a Jarda Klár se v duelu postavil hlavní hvězdě festivalu, Zdeňkovi Pohlreichovi. Moderním pohledem na budoucnost gastronomie se blýskl Hmyz na talíři, který nabídl ochutnávku hmyzích specialit.

Zajímavou protiváhou velkých restaurací a gastronomických inovátorů byli regionální producenti, v jejichž nabídce se objevily tradiční klobásy, mošty, pečivo a další produkty. Nechyběly ani slavné, s Olomoucí tradičně spojované, Loštické tvarůžky.

Nabídku pokrmů doplnila moravská, francouzská, chilská a italská vína, skotská i irská whisky nebo oblíbené pivo od tradičních velkých pivovarů i regionálních minipivovarů.

"Účast a spokojenost návštěvníků i vystavovatelů nás utvrdila v záměru uspořádat další ročníky," potvrdil Pavel Vysloužil.

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Dobré jídlo v Olomouci zabodovalo. Garden Food Festival lákal davy lidí | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.