
Krásné slunečnice i stylová podzimní květinová aranžmá, voňavý chléb, sýry, desítky druhů koření, víno, a dnes jako bonus také francouzské delikatesy. Hanácké farmářské trhy už v tuto chvíli jedou naplno a vy si můžete přijít vybrat.
Nabídka prodejců je dnes velmi lákavá, vybere si ten, kdo chce sezónní zeleninu, shání dýně na halloweenskou výzdobu i milovník dobrého a zdravého jídla. Přijďte se projít mezi stánky, ochutnat mošt, kozí sýry, nebo francouzské speciality. Farmářské trhy na Horním náměstí u radnice dnes trvají do 13 hodin.
Přehled prodejců
Jednodruhové panenské oleje, ochucené panenské oleje, džemy – Kristýna Líčková, Praha
Víno – vinařství Bettina Lobkowicz
Celozrnné pečivo, ořechové pasty, ovesné a česnekové krekry, směsi na bezlepkový chleba, džemy slazené třtinovým cukrem nebo agávovým sirupem i neslazené, sušené ovoce - ASO Zdravý život ze Zámrsk //certifikát bio
Biozelenina – Jiří Dvořák z Olomouce//certifikát
Sýry z kravského a ovčího mléka, tvaroh a zrající sýry – Michal Hrdlička z Brníčka//regionální značka Jeseníky, výrobek Olomouckého kraje 2013, regionální potravina Olomouckého kraje
Sezonní zelenina – Antonín Dostál z Čehovic
Domácí koláčky, mrkvový moučník, závin a linecké pečivo – Tomáš Bukva z Mezic//regionální značka Haná, regionální potravina Olomouckého kraje
Rukodělné výrobky – Markéta Mišková z Olomouce
Kváskový chleba, pečivo z pohankové mouky – Jarmila Kozáková z Loukova
Sezonní zelenina – Martina Partschová ze Svésedlic
Bylinné sirupy – Patrik Bátěk z Olomouce
Jogurty, sýry pařené a přírodní, tvarohový dezert, nakládané sýry, zákys – statek Šárky a Václava Osičkových z farmy Doubravský dvůr u Červenky//regionální značka Haná
Pečivo a cukroví s lupinou, zázvorky, boží milosti, marokánky, záviny, skořicové a ořechové krachle – Alena Půlpánová z Olomouce
Sezonní zelenina – Josef Dokoupil z Hrubčic
Kozí sýry ze Strupšína, 100% ovocně-zeleninové šťávy, pečivo, jáhelník sladký s ovocem a slaný s kozím sýrem – Dobrozemě z Olomouce
Chléb a pečivo, pekárna Jundrov – Karol Povoda z Brna
Jablečné a další ovocno-zeleninové mošty – Ondřej Špunda z Mezic//regionální značka Haná, výrobek Olomouckého kraje 2014
Med a medové výrobky – Leo Czabe ze Šternberka
Podzimní aranžmá z dýněmi a vřesem, vřesy, proutěné koše, zahradní keramika – zelinářství Marta Bretová ze Sedliště u Frýdku-Místku
Tykve a česnek – Martina Sirotková z Příkaz
Burčák – František Blaha z Němčiček
Jednodruhové koření a bylinkové směsi – manželé Švédovi z Kralic na Hané
Klobásy moravské a paprikové bez chemikálií a rychlosoli – Petra Hrnčárová z Lanžhotu
Prezentační stánek – chráněná dílna Pirela Kroměříž
Džemy ze zahradního a lesního ovoce – Dalibor Pešek z Rýmařova//regionální značka Jeseníky
Medové placky se semínky a ořechy – Dagmar Holůbková z Lužice
Luštěninové těstoviny – Damodara z Březiny
Ježci plnění mákem, buchty s povidly, ovocné a tvarohové koláče, ořechové hřebeny – Marie Fojtíková z Olomouce
Hovězí a telecí maso v biokvalitě – Zemědělská farma Jana Hořáka z Janovic u Rýmařova
Dřevěné výrobky – Pavel Mik z Víceměřic
Koření a bylinky – Lenka Kročilová, Kořenářství babičky Filomeny z Hluku
Francouzské občerstvení Bonjour – Chris Delattre z Olomouce
Příjemný šok, říkají pořadatelé o výtěžku sbírky na pomoc dětským pacientům
Kde stával nejstarší biskupský chrám v Olomouci? Byl tu ještě před katedrálou
Folklorní sláva s cimbálem, piráti a skvělá bluesmanka Wanda Johnson