Bobr nebo vandal? Škoda i ostuda

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 28.6.2014

Urostlý, odhadem patnácti či dvacetiletý dub, se už několik dní válí v parku pod dómskými hradbami. Na první pohled to vypadá jasně na dílo bobra, čemuž nasvědčuje i fakt, že kousek odsud na břehu Mlýnského potoka sídlí bobří rodinka. Způsob provedení ovšem tak trochu bobří vinu znejisťuje - dost možná někdo jen chtěl, aby to tak vypadalo. Tak jako tak, stromu je velká škoda a současně jde o ostudu Technických služeb města Olomouce.

"Strom tady leží už několik dní, nejméně od středy," uvedla pravidelná návštěvnice parku Zdena Válková. Park je ostatně ostudou města dlouhodobě. "Trávu tady sečou, až je metr vysoká, smetí kolem laviček se tu válí klidně týdny, zbytky silvestrovských rachejtlí tady leží tak dlouho, dokud se někdy v létě nerozloží," dodala. V parku často vysedávají bezdomovci, jejichž zvykem je nechávat kolem sebe na lavičkách i na zemi vše, co už právě nepotřebují. Tato situace je absurdní vzhledem ke snaze města zvýšit svou turistickou atraktivitu. Do parku totiž den co den zavítají jednotlivci či skupinky turistů, kteří se kochají jedinečným pohledem na katedrálu a středověké hradby. Dvě staré vyvrácené lavičky na cestičce podél Mlýnského potoka, počmárané, trouchnivějící a věčně zavalené odpadky, ostudu tohoto místa korunují.

Pokud jde o bobry samotné, ať už zrovna tento strom zničili oni, vandal nebo někdo, kdo potřeboval pohodlný přístup k potoku, sama existence těchto zvířat ve městě je dost problematická. Stačí procházka podél Mlýnského potoka směrem na Lazce nebo opačným směrem k Novým Sadům, a stop prokazatelně bobří činnosti najdeme nepočítaně. Bobr v Litovelském Pomoraví ano, bobr ve městě? Hm, spíš asi ne. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

order generic atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">brand lipitor 40mg</a> buy lipitor 10mg generic