Hanáci, podělte se o svou kuchyni!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 4.7.2014

Co patří k Hané a Olomouci? Kromě milých lidí, úžasných památek a pohostinné atosféry i svébytná gastronomie. Kdo by neznal olomoucké tvarůžky! Když ovšem přijede turista do Olomouce, s nabídkou zdejší kuchyně se restauratéři zrovna nepřetrhnou. Nová iniciativa Ochutnejte Hanou to chce změnit. Snaží se vytvořit podmínky pro to, aby se krajová gastronomie stala zřetelnou a nedílnou součástí nabídky restauračních služeb pro návštěvníky regionu. Cestou k tomuto cíli je zapojení restauračních zařízení, která budou připravovat jídla a nápoje podle tradičních receptur, z místních a sezónních surovin. Projekt by měl inspirovat také veřejnost, aby si vyzkoušela přípravu tradičních pokrmů podle kuchařek našich babiček.

„Podpora regionální gastronomie a regionálních výrobců je jednou z priorit destinačního managementu Střední Moravy - Sdružení cestovního ruchu a Olomouckého kraje. Snahou organizátorů je seznámit turisty s hanáckou gastronomií a místními produkty,“ objasňuje koordinátorka iniciativy Ochutnejte Hanou Nora Kaštylová. Do pilotního projektu se zatím začlenilo devět restaurací z Olomouce, Loštic či Šternberka. „Jedná se o podniky, které již místní produkty používají a připravují z nich pokrmy uvedené ve stálém jídelním lístku, například olomoucké tvarůžky, masné speciality nebo místní pivo,“ dodává Kaštylová. „Zapojit se do iniciativy může každá restaurace či jiné stravovací zařízení, které chce vařit podle tradičních receptur či z místních zdrojů. Restaurace mají samozřejmě volnou ruku, nechceme jim diktovat, co mají hostům nabízet, každý si jistě najde svou vlastní cestu, jak nejlépe pojmout nabídku regionálních receptů a produktů. Všechny potřebné informace najdou návštěvníci i zájemci na www.central-moravia.cz,“ připomněla Nora Kaštylová a dodala: „Snahou projektu není krátkodobá iniciativa. „Ochutnávat Hanou“ by mělo být možné v létě i v zimě, na jaře i na podzim, letos i za rok. Chceme podporovat a představovat tradiční kuchyni a regionální produkty v dlouhodobém horizontu."

Foto: olomouc.eu/Jan Andreáš

Máte zájem nabídnout své služby a zapojit se do projektu? Zde jsou kontakty: 

Mgr. Djamila Bekhedda, ředitelka Sekretariátu Sdružení, e-mail: bekhedda@central-moravia.cz

Ing. Ondřej Polák, mediální zástupce projektu, e-mail:onpolak@gmail.com

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

generic lipitor 20mg <a href="https://lipiws.top/">lipitor 80mg usa</a> lipitor 80mg uk