Pitbullové, bullteriéři a další míří do Olomouce

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 8.7.2014

Bojíte se silných psů? Pitbull či staford vám nažene strach? Myslíte, že tihle psi jsou opravdoví zabijáci? "Nebojte se, je to zbytečné," vzkazují chovatelé, přesvědčení o tom, že jejich mazlíčcï jsou naopak těmi nejlepšími přáteli člověka. O tom, že je strach z různých „bull“ psů zbytečný, vás nyní chtějí přesvědčit pořadatelé chystaného průvodu.

Ojedinělou akci, průvod Olomoucí se psy poněkud obávaných plemen, připravují jejich chovatelé na sobotu 26. července. Cíl pochodu je prostý – chovatelé chtějí poukázat na to, že bullteriéři, pitbullové, stafordští teriéři a podobná plemena jsou ve skutečnosti poslušná a mimořádně přátelská k lidem. Přímo během akce dojde i na praktické ukázky toho, jak se například bullteriér výborně hodí ke canisterapii.

Pořadatelům průvodu jde o to, aby napravili pošramocenou pověst psů typu bull. „Nic takového jako bojové plemeno neexistuje, ale dobře se to prodává ve zpravodajství. Ve skutečnosti je to výmysl některých médií,“ říká přesvědčivě chovatelka bullteriéra a spolupořadatelka pochodu Kateřina Jandová. V poslední době se uskutečnilo v České republice už několik setkání chovatelů těchto psů, nyní je na řadě Olomouc. V sobotu 26. července se ve 13 hodin sejdou na Žižkově náměstí, projdou celým centrem města včetně Horního náměstí a všemi hlavními parky, u výstaviště Flora předvedou canisterapii včetně bezplatných ukázek pro zájemce a školení začínajících terapeutů. „Právě ke canisterapii se plemena typu bull hodí ze všech psů nejlépe,“ dodává organizátor průvodu Petr Švábenský. Trasa průvodu končí v Čechových sadech.

Přijďte se podívat, že ani teriéři, kterým se díky jejich respekt budícímu vzhledu někdy říkává psí gladiátoři, nejsou ve skutečnosti žádné krvelačné šelmy, ale přátelští psi. Jak zní motto celé akce, „Všechna plemena jsou si rovna“. Záleží jen na chovateli, jak svého psa vychová. 

Fotogalerie: 

Komentáře

buy atorvastatin 20mg generic <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg cost</a> order lipitor without prescription