Hledejte želvu, poznávejte památky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 31.7.2014

Už podruhé se bude hledat želva! Jeden z novodobých symbolů města je současně i ústředním maskotem hry, která dokáže zpestřit prázdninové týdny. Pokud rádi objevujete, pátráte a zažíváte pocit odhalení, pak jde o skvělý tip. Dobrodružství v podobě objevování pokladů minulosti zažijete při hře Hledej želvu. Druhý ročník soutěže o dějinách starobylé Olomouce startuje už zítra a potrvá do konce srpna!

Symbol želvy, jenž koresponduje s Ariónovou kašnou na Horním náměstí, se během léta objeví na nejrozmanitějších místech města. Pátrání po něm tak zavede účastníky prázdninové hry do  tajemných zákoutí Olomouce a umožní odhalit příběhy, které se mohou stát skutečným překvapením. Soutěž nabízí poznání historické Olomouce trochu jinak a nově. „Olomouc je plná ještě neobjevených památek, které se často pojí se vzrušujícími lidskými příběhy. Aktéři naší hry tak mohou objevit místa, která dosud možná míjeli,“ vysvětluje vedoucí oddělení kultury magistrátu Radim Schubert. „Cílem je najít památky a zajímavé stavby na území města, které budou označené symbolem želvy. Památek bude celkem deset a jejich hledání bude rozděleno do dvou kol, vždy po pěti pamětihodnostech,“ popisuje pravidla hry Radim Schubert.

Najít mnohdy nenápadný symbol nebude snadné. V pátrání po želvě bude aktérům hry napomáhat postupné zveřejňování indicií, které najdou na facebookových stránkách Informačního centra města Olomouce a na www.hledejzelvu.cz. V průběhu jednotlivých kol hry budou hráči zasílat seznam pěti památek označených symbolem želvy, nejlépe společně s pořízenými fotografiemi objektů nebo vlastními fotografiemi s nalezenými památkami v pozadí, na email: hledej.zelvu@olomouc.eu.

Fotografie budou zveřejněny společně se seznamem výherců na Facebooku vždy po skončení daného. „Na nejrychlejší hráče čekají věcné ceny a zajímavé publikace o Olomouci, nevšední zážitky, jako je například speciální procházka olomouckými památkami s průvodcem, případně volné vstupy na akce spolupořádané statutárním městem Olomouc,“ láká k účasti v soutěži náměstek primátora pro kulturu Jan Holpuch.

Premiérového ročníku prázdninové hry Hledej želvu se v loňském roce zúčastnila více než stovka soutěžících. „Zapojily se celé rodiny, které hru pojaly třeba jako příjemné zpestření prázdnin o víkendu. Památky soutěžící hledali pěšky, ale často při pátrání po želvě neváhali sednout na kolo. I proto jsme letos putování po jednotlivých místech přizpůsobili soutěžní trasu,“  doplnil vedoucí oddělení kultury Radim Schubert.

 

Harmonogram:

Hra se bude hrát ve 2 kolech, každé z nich potrvá 2 týdny, bude v něm označeno 5 památek či objektů a zveřejněny indicie.

 

1. kolo 1.–14. srpna 2014

2. kolo 15.–29. srpna 2014

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy generic atorvastatin 20mg <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 40mg generic</a> atorvastatin 10mg oral