Olomouc bude mít možná v ulicích nové, vizuálně velmi povedené hodiny

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 17.10.2020

Změny se pravděpodobně dočká jedna specifická část mobiliáře v centru města. Hodiny, které jsou v řadě ulic Olomouce, by měly zmizet a na několika místech je nejspíš nahradí nové měřiče času. Důvod je podle náměstka primátora Matouše Pelikána jednoduchý; staré hodiny jsou poruchové. Druhým důvodem, který vedení města často kritizuje, je velká reklamní plocha, která působí jako vizuální smog. Ten se nynější vedení Olomouce snaží v ulicích eliminovat. 

„Rada už nechtěla dál prodlužovat agónii hodin, které jen málokdy ukazovaly spolehlivě správný čas a byly zejména reklamním nosičem,“ konstatoval pro Olomoucký Rej Matouš Pelikán. Proto rada rozhodla, že provozovatel, který městu před časem navrhoval modernizaci hodin, musí současná dosluhující zařízení ze sedmi stanovišť odstranit. Místo toho chce na některá místa pořídit hodiny nové.

Nové hodiny, které by se měly objevit na frekventovaných místech, jako je náměstí Národních Hrdinů nebo tržnice, už v některých městech čas ukazují. Jedná se o designově čisté zařízení, které funguje na základě moderní technologie, a proto nepotřebuje ruční seřizování a častý servis. Navíc neobsahuje reklamní nosiče.

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)