Třídíte skvěle, vzkazuje radnice lidem. Přidá proto dalších třicet kontejnerů na kovy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 4.11.2020

Olomoučané třídí dobře a jejich zájem o separaci některých druhů odpadů rok od roku stoupá. Díky podnětům veřejnosti na rozšíření počtu sběrných míst na kovový odpad teď přibudou v Olomouci desítky nových kontejnerů.

Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství ve spolupráci s Technickými službami proto během listopadu rozšíří počet kontejnerů na kovy o dalších třicet. Celkový počet tím vzroste na 85 kusů. „Chceme lidem poskytnout možnost třídit kovy v dostupné vzdálenosti od jejich bydliště a omezit odkládání kovů do směsného odpadu,“ uvedl náměstek primátora Otakar Bačák.

Rozmístění všech dosavadních, včetně nových kontejnerů je přehledně zakresleno na webu www.olomouctridi.cz

Kovy lze v domácnosti odkládat do speciálních tašek, které jsou k dispozici ve dvou velikostech, v objemech 40 a 20 litrů. „Byly součástí ocenění za Mimořádný přínos v oblasti odpadového hospodářství, které město Olomouc letos získalo v soutěži O keramickou popelnici,“ připomněl náměstek Bačák. Nové šedé tašky na třídění kovů mají stejný design jako už dříve distribuované sady tašek na třídění papíru, plastů a skla.

Chcete mít doma takovou tašku? Všechny typy tašek na tříděný odpad si obyvatelé Olomouce mohou vyzvednout na obslužném pracovišti odboru městské zeleně a odpadového hospodářství v budově magistrátu v Hynaisově ulici 10.

Foto: Daniel Schulz

Autor: 
(rej)