Flora 2014: kvetoucí skvosty, stovky barev a vůní a květinové unikáty

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 14.8.2014

Flora Olomouc právě začíná. Nejstarší tuzemská výstava květin se letos chce opravdu blýsknout. Má k tomu ty nejlepší podmínky. Výrazně zmodernizovaný areál hlavního pavilonu a jeho okolí, vystavovatele na opravdu vysoké úrovni, nejen evropskou, ale dokonce i africkou účast a také květinové unikáty, jaké jinde v českých zemích letos v žádném případě neuvidíte. Přijďte se podívat, pokochat se a načerpat z té květinové krásy energii. 

Letní etapa nejstarší české květinové akce  nabídne procházku Rozkvetlou pouští, pralesem zahradou. Autorem hlavní expozice v Pavilonu A je přední český zahradní architekt profesor Ivar Otruba. Uvidíte ukázky unikátní pouštní flory a zajímavé pohledy do zákoutí pralesní květeny. „Exotiku  na Hanou přinese i premiérová expozice, kterou pro Floru připravuje velvyslanectví Nigerie v ČR, s ukázkami květeny i kultury vzdálené africké země,“ vysvětluje garant výstavy Vojtěch Zahradník. 

Po dlouholeté odmlce bude nejstarší československá zahradnická výstava  opět obohacena o květinovou přehlídku, která do Olomouce vždy spolehlivě lákala davy návštěvníků: výstavu Vyznání růžím. Vůbec první „Vyznání“ se na výstavišti konalo v roce 1972, cílem bylo pravidelně seznamovat veřejnost s nově vyšlechtěnými odrůdami a výpěstky růží.  A nebude tomu jinak ani letos. Mezi stovkami pestrobarevných růží určitě upoutá největší pozornost zářící Abracadabra, nově vyšlechtěná žíhaná krasavice zahradníků z německého Hamburku, s premiérou právě na letní Floře 2014. Návštěvníci se mohou těšit i na další nádherné „kousky“ královen květin, mezi jiným kolekci růží z rozária Památníku Lidice. Pokud jde o unikátní růži Abracadabra hamburské společnosti Kordes rosen. Dosud bylo možné si tuto speciálně vyšlechtěnou a složením patentovanou růži koupit jen v řezané podobě a v jiném odstínu. Nyní se bude v rámci výstavy nabízet omezený počet 50 kusů. V Česku bude prodejná až od jara 2015, jinak si pro ni budete muset vyjet do zahraničí a to beztak až po konání letní Flory. Růže bude připravena v kontejneru se zeminou a s návodem k pěstování – přímo nachystaná k přesazení a pěstování na zahradě.

Na výstavu Flora Olomouc jste se mohli podívatz zdarma i díky soutěži Olomouckého REJe. Vstupenky v naší soutěži vyhrála paní Simona Bořutová z Olomouce, k čemuž jí gratulujeme a přejeme co nejpříjemnější zážitky. Totéž samozřejmě přejeme i všem dalším tisícovkám návštěvníků výstavy, kterou Olomouc zažila poprvé už v roce 1958. 

Motorizovaní návštěvníci zde najdou mapku parkovišť - http://www.flora-ol.cz/flora-olomouc-2014-letni-etapa/areal-vystaviste/

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

lipitor 10mg for sale <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 80mg sale</a> oral atorvastatin