K olomouckému krematoriu dnes přivezli velký chladicí kontejner

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 13.11.2020

Ke krematoriu v Neředíně v pátek dopoledne přivezli velký chladící kontejner. Jeho příjezd vzbudil dost velkou pozornost, protože šofér si spletl cestu a s kamionem vjel do areálu hřbitova hlavní branou po pěšince mezi hroby... Kontejner je určen pro náhradní ukládaní zemřelých, zatím je ale naštěstí prázdný. 

Podle informace z radnice jde o záložní řešení pro případ, kdy by olomoucké krematorium potkala nějaká technologická porucha, která by si vynutila odstávku. Všechna krematoria v regionu jsou nyní plně vytížena a pokud by se něco porouchalo, nemohla by Olomouc počítat s pomocí krematorií v jiných městech. Podle náměstka primátora Martina Majora zatím krematorium v Olomouci nemá problém a jeho kapacita je dostatečná, nicméně pro variantu poruchy by bylo vhodné mít alternativní záložní řešení. "Poruchy se samozřejmě ani krematoriím nevyhýbají, minulý týden například v olomouckém krematoriu praskl rozvod vody. Pokud by nastala vynucená odstávka, na rozdíl od běžné situace by teď nemělo smysl obracet se na jiná krematoria," dodal Martin Major pro Rej.cz. Kontenjer je vnímán záloha, zatím není ani zapojený.

Druhý kontejner je ve fakultní nemocnici a ten již v provozu je. Fakultní nemocnice se totiž musí vyrovnat s tím, že se kvůli epidemii déle čeká na vyřízení všech náležitostí a pohřbu, občas se prý také stává, že příbuzní zemřelého jsou sami kvůli koronaviru v karanténě a nemohou ihned přijít.  

Pronájem kontejneru přijde město na 15 tisíc korun měsíčně a počítá se s tím, že by zde měl zůstat tři až čtyři měsíce. 

V souvislosti s nákazou covid-19 zemřelo dle statistiky zveřejněné na webu ministerstva zdravotnictví v Olomouckém kraji do 12. listopadu už 366 osob, za posledních sedm dní to bylo 70 osob. 

Fotogalerie: 

Komentáře

buy lipitor 10mg generic <a href="https://lipiws.top/">lipitor over the counter</a> atorvastatin 20mg cheap