Do olomouckých škol dnes přivezli dvaadvacet tisíc českých respirátorů

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 18.11.2020

Skoro dvaadvacet tisíc respirátorů třídy FFP2 české výroby distribuují v těchto dnech pracovníci odboru školství do jednotlivých olomouckých základních a mateřských škol. Respirátory jsou určeny pro pedagogy i další zaměstnance škol, kteří je musí používat po celou dobu vyučování včetně přestávek.

Na základní kolu v Demlově ulici přivezl respirátory náměstek primátora Martin Major, který má na starosti i oblast ochrany obyvatel. „Chtěli jsme touto cestou pomoct jak našim školám a školkám, tak i českým výrobcům ochranných pomůcek,“ konstatoval Martin Major a dodal, že se chtěl osobně přesvědčit, jaký byl zájem rodičů o obnovené vyučování. Ve školách totiž právě dnes začalo vyučování v prvních a druhých ročnících. „Přišly snad téměř všechny děti, ve třídách máme opravdu plno,“ konstatovala s úsměvem ředitelka ZŠ Demlova Anna Dobrovolná, když přebírala krabice s respirátory.  

Respirátory byly během pondělí a středy rozvezeny mezi devatenáct základních škol, z nichž některé mají i školu mateřskou, a dvanáct samostatných mateřských škol. Pro každou základní školu bylo učeno přibližně 600 respirátorů, pro školky dvě stovky kusů. Město je připraveno podle vývoje situace školám v budoucnu zajistit další ochranné pomůcky.

Foto: olomouc.eu

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor 10mg online cheap <a href="https://lipiws.top/">cost lipitor</a> buy lipitor generic