Krásný vánoční smrk přijede do Olomouce v neděli z podhůří Jeseníků

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 19.11.2020

Vánoční strom bude mít letos Olomouc z podhůří Jeseníků, konkrétně z Postřelmova. Na Horním náměstí jej poprvé uvidíte už v neděli 22. listopadu.

Tradiční místo před radnicí tentokrát ozdobí stříbrný smrk, vysoký přes 12 metrů. Jedná se o dar soukromého majitele. S výzvou k darování stromu se totiž město tradičně i letos obrátilo na veřejnost, přičemž na radnici přišlo celkem dvanáct nabídek, z nichž tým oddělení kultury vybral právě ten z Postřelmova. 

Letošnímu dárci a spolumajiteli pozemku v obci na Šumpersku před bytovým domem už smrk přerostl, ohrožoval elektrické vedení a také budil obavy při silnějším větru. Proto se jej pan Libor Kulík rozhodl i se souhlasem příslušného odboru životního prostředí nechat pokácet a darovat Olomouci. Zde se krásně rostlý smrk stane symbolem vánočních svátků.

Kácení je naplánováno na neděli 22. listopadu, předpokládaný čas příjezdu na Horníí náměstí je 10:30. V Olomouci strom pravděpodobně pojede těmito ulicemi: Erenburgova - Tomkova - Ladova - Dolní Hejčínská - Na Střelnici - Zámečnická - Opletalova - Horní náměstí. Rozsvícení stromu se chystá na 1. adventní neděli, letos ovšem výjimečně bez doprovodného programu a bez oficiálního vyhlášení jména stromu. 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 80mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg generic</a> buy generic lipitor online