Dýchací přístroje, defibrilátory i člun. Hasiči získali nové vybavení a techniku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 25.11.2020

Olomoučtí hasiči mají novou zásahovou techniku a vybavení. Město Olomouc jim je pořídilo za využití dotačních prostředků Olomoucké kraje a Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru.

„Jednotky sborů dobrovolných hasičů obdržely tři komplety dýchacích přístrojů včetně náhradních lahví, pět vyváděcích masek, osm zásahových přileb, tři zásahové obleky nebo třináct pracovních stejnokrojů a další ochranné vybavení,“ vyjmenoval náměstek primátora Martin Major. Za peníze se podařilo zajistit také nafukovací člun a dva defibrilátory AED včetně cvičného trenažéru a cvičné figuríny společně s transportními nosítky a páteřní deskou.

V rámci dotačního programu na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů přispěl Olomoucký kraj městu částkou ve výši 275,2 tisíc korun. Náklady na pořízení nového vybavení činily celkových 573 tisíc a byly tak spolufinancovány z rozpočtu města Olomouce částkou téměř 300 tisíc korun.

„Dotace byla rozdělena mezi jednotky dobrovolných hasičů v Droždíně, Holici, Chomoutově, Lošově, Olomouci a Radíkově,“ upřesnil náměstek Major. Olomoucký kraj rovněž poskytl dotaci 16 tisíc korun na zajištění akceschopnosti jednotky Olomouc v podobě kurzu bezpečné jízdy pro čtyři členy.

Současně kraj poskytl dotaci na pořízení cisternové automobilové stříkačky jednotce dobrovolných hasičů z Chválkovic ve výši 300 tisíc korun a 200 tisíc korun na dva dopravní automobily pro jednotky dobrovolných hasičů v Chomoutově a Topolanech. Olomouc na pořízení vozidel obdržela dotaci od ministerstva vnitra z Generálního ředitelství HZS ČR v celkové výši 3,4 milionu korun.

Ilustrační foto: SDH Olomouc - Radíkov

Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor without prescription <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg without prescription</a> brand atorvastatin