Autobusy, otevřené jesle i obchody a restaurace. Normální život se vrací

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 1.12.2020

Postupné uvolňování vládních opatření uvolňuje také život v Olomouci. Dnes byly zveřejněny informace o opětovném spuštění všech autobusových linek a také například o otevření jeslí v Olomouci. Ve čtvrtek se otevřou obchody i další provozovny. Ve stejný den by mimochodem měly oficiálně začít i olomoucké Vánoční trhy, ovšem v omezené podobě.  

Všechny autobusy budou zpět

Ve městě se vrací autobusy městské hromadné dopravy do běžného provozu. Dopravní podnik už zrušil všechna dosud platná omezení v autobusovém provozu.

„Od 6. prosince a následně od 7. prosince se ruší nedělní, prázdninová i noční omezení autobusového provozu,“ uvedla za Dopravní podnik města Olomouce mluvčí Martina Krčová.

Od neděle 6. 12. 2020 bude linka č. 25 vedena dle platného jízdního řádu a provoz linky č. 27 bude obnoven. Ruší se nedělní omezení provozu.

Od pondělí 7. 12. 2020 budou linky č. 12, 16 a 19 vedeny dle platných jízdních řádů. Ruší se prázdninové omezení.

Od pondělí 7. 12. 2020 bude linka č. 50 vedena dle platného jízdního řádu a provoz linky č. 52 bude obnoven. Ruší se omezení noční dopravy.

Děti i učitelky mohou opět do jeslí

Ve čtvrtek se opět otevřou dveře olomouckých jeslí na třídě Spojenců. Také v tomto případě si přerušení fungování od letošního 28. října vyžádal nouzový stav a tehdejší vládní opatření.

„Při zajištění provozu jeslí budou samozřejmě dodržena všechna hygienická opatření, která městu jako provozovateli služby ukládají platné zákony i krizová opatření vlády,“ upozornil vedoucí odboru sociálních věcí magistrátu Michal Majer. „Pracovnice jeslí už se po vynucené pauze na své malé svěřence moc těší,“ doplnil.

Usnesením vlády č. 498/2020 Sb., o přijetí krizového opatření, bude s účinností od 3. prosince opět povolen prodej a poskytování služeb v provozovnách, i nadále však s omezeními způsobenými epidemií koronaviru a nouzovým stavem. Ve čtvrtek dopoledne začnou také oblíbené Vánoční trhy Olomouc. Nebudou na nich ovšem koncerty ani kluziště. 

Foto: Jan Andreáš a DPMO

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy generic atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">how to buy atorvastatin</a> atorvastatin brand