Trhy jsou od zítřka bez punče. Pochoutky ve stáncích prozatím zůstávají

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 8.12.2020

AKTUALIZOVÁNO Další změna, pouhých šest dnů po otevření Vánočních trhů Olomouc. S ohledem na čerstvé vládní nařízení se od středy na trzích už nesmí prodávat punč ani jiné alkoholické nápoje k okamžité konzumaci. Stánkaři jsou zoufalí, pořadatelé trhů čekají na jasný výklad vládního nařízení.

„Stále čekáme, až vláda vydá jasná pravidla. Zítra se punč prodávat nebude, potraviny budou ve stáncích nadále k dostání,“ sdělují pořadatelé na své facebookové stránce. Jasné tedy je, že ve středu zůstanou všechny stánky, nabízející olomoucký, irský, norimberský, francozský, rakouský či jakýkoliv jiný punč, zavřené.

Pokud podle vás k vánoční atmosféře patří i pečené kaštany nebo horká čokoláda, máte smůlu. Ještě v úterý sice pořadatelé psali, že potraviny zůstanou na trzích i nadále v prodeji. Reálně je to dnes tak, že kromě stánků s punčem mají zavřeno i veškerá další občerstvení, takže trdelník, bramborák, halušky ani grilovaný ovčí sýr si už nekoupíte. Otevřené zůstaly jen stánky s dárky, hračkami a s potravinami, které jsou určeny k odnesení domů, jako třeba studené uzeniny, sýry, perníčky a podobně. 

Přísné zákazy se týkají nejen trhů, ale i výdejních okének, kterých v centru Olomouce vyrostla spousta, ať už u restaurací, nebo nových provizorních okének v různých průjezdech nebo jiných nevyužitých prostorách. Provozovatelé těchto zařízení jsou zoufalí, protože změna kurzu se odehrála neskutečně rychle a jen pár dní po povolení. Scénář, z něhož jsou prodejci zoufalí, shrnuje na facebooku Šimon Pelikán, jinak šéf Olomouckých plaveb a Ološlapu. Ten vybudoval stylovou provizorní prodejnu punče na Dolním náměstí. Popisuje průběh vládních pokynů od neděle 29. 11. do pondělí 7. 12:

„Neděle: můžete otevřít

Pondělí: stavíme

Středa: máme hotovo

Čtvrtek: otvíráme

Neděle: záměr funguje, opatření taky...

Pondělí: dokupujeme suroviny, doděláváme finální koncept, jak podpořit naše plavby a ostatní...

Pondělí večer: VE STŘEDU VŠE PŘESTÁVÀ PLATIT.

Víte, že my se nevzdáváme a snažíme si poradit s každou situací, ale tohle je komedie už i pro nás!.. Za Plavby Olomouc kapitán Šimon Pelikán,“ končí aktuální Pelikánův vzkaz.

Není divu, podobně se teď asi cítí desítky dalších živnostníků. Vláda prostě rezignovala na rozlišování mezi tím, kdo se drží pravidel hry a kdo daná nařízení porušuje, a rázem utnula celý jeden segment trhu. Letošní vánoční trhy jsou kvůli těmto necitlivým krokům výrazně poškozené.

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy lipitor 80mg sale <a href="https://lipiws.top/">cheap lipitor 40mg</a> order lipitor 20mg without prescription