Pod dálnicí D1 našli archeologové zlatý šperk z doby bronzové!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 12.12.2020

Archeologické centrum Olomouc (ACO) provádí rozsáhlý archeologický výzkum před plánovanou výstavbou zbývajícího propojení dálnice D1 v Přerově. ACO zkoumá podklad pod úsekem mezi Říkovicemi a Přerovem. Zatímco se vedou soudní rozepře, na místě potřebné silnice se našel další velmi zajímavý pravěký artefakt.

Zaměstnanci ACO ohlásili nález zajímavé vlasové ozdoby, která byla zhotovena ze zlatého drátku. Módní doplněk našich předků byl nalezen v zásypu pravěkého objektu situovaného na výzkumné lokalitě Předmostí 8. Předběžná časová datace zachovalé ozdoby je období starší doby bronzové (u nás 2300/2200–1650/1600 př. n. l.).

Každopádně úspěšný objev je o to vzácnější, když se ukáže v pokročilém čase podzimního až zimního období. Klimatické podmínky jsou horší než v létě, což se projevuje na intenzitě archeologického výzkumu.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor 80mg online cheap <a href="https://lipiws.top/">lipitor cost</a> buy lipitor