Zoo Olomouc musí znovu uzavřít brány. Zvířata jsou ale v pohodě a daří se jim

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 16.12.2020

Z důvodu zhoršené epidemiologické situace v republice vydala vláda opět nařízení, kterým se od pátku 18. prosince 2020 zavírají i zoologické zahrady. Olomoucká zoo tedy od pátečního rána brány pro své návštěvníky nechá do odvolání uzavřené. „Vydaná nařízení samozřejmě plně ctíme. Návštěvníkům děkujeme za podporu, kterou v časech uzavření zoo našim zvířatům poskytují převážně formou adopce. Jsem si však vědom současného stavu, který příznivý není a zcela jistě pro nás zůstávají tím nejzásadnějším zdraví a život všech obyvatel, bez ohledu na to, zda jsou našimi návštěvníky, či nikoliv. Všechno ostatní je druhořadé,“ podotýká ředitel Radomír Habáň.

Život v zahradě však neustane. „Budeme vás průběžně seznamovat s tím, co je u nás nového. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě,“ vzkazuje mluvčí zoologické zahrady Iveta Gronská.

Zoo Olomouc byla během letošního roku uzavřena celkem zhruba čtyři měsíce. To se podepsalo na její návštěvnosti poklesem o zhruba 50 tisíc návštěvníků z loňských cca 350 tisíc na letošních asi 300 tisíc. Naproti tomu zvířata žádný pokles nezaznamenala, množila se spolehlivě a spokojeně, během roku se narodilo přibližně tři sta mláďat nejrůznějších druhů.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

order atorvastatin 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 20mg online</a> buy lipitor 40mg pill