Záchrana chlapce z hluboké studny, sovy z komína a koně ze stromu. Co dál?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 22.12.2020

Zvláštní rok 2020 je téměř za námi. Znamenal velké výzvy také pro Hasičský záchranný sbor Olomouc kraje. Museli se naučit spoustu nových věcí a vyřešit mnoho nových problémů, s nimiž z minulosti neměli zkušenosti. 

Přestože naši zemi ochromila na několik měsíců pandemie koronaviru, obyčejný život se nezastavil. "A tak i hasiči čas od času narazili i na kuriózní události. Mrkněte se s námi na nevšední zásahy tohoto roku v Olomouckém kraji, kde jsme pomáhali a zachraňovali, kolikrát se zatajeným dechem, ale vždy s vírou, že to dobře dopadne," konstatuje mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Chlapec v pětimetrové studni

Malý chlapec se propadl do studny. Je zhruba 5 metrů hluboko. Takové oznámení dostali naši operační důstojníci na konci března. Když na místo události vysílali šumperské lezecké družstvo, adrenalin stoupal všem. Hrálo se o čas. Na místě hasiči zjistili, že chlapec měl obrovské štěstí, protože byl sice na dně pětimetrové studny, ale při vědomí. Chlapce hasiči-lezci vyprostili s pomocí takzvané trojnožky. Jeden z lezců slanil do studny a v lezeckém trojúhelníku dítě vytáhli ven. Za spolupráci při vyprošťování a statečnost dostal od hasičů plyšového medvídka.

Sova v komíně, kůň ve větvích

Sovu z komína vysvobodili na konci října jeseničtí hasiči v Mikulovicích. Odjela s nimi v cisterně na základnu, kde si ji vyzvednul zástupce záchranné stanice.

Netradiční zásah řešili hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Tršic na konci srpna. Zoufalý oznamovatel nahlásil, že potřebuje pomoci vyprostit koně zaklíněného mezi stromy. Hasiči se ke zvířeti museli prořezat. Vše se obešlo bez zranění.

A do třetice zvíře: srnku ze zamrzlého rybníka zachránily jednotky z Kojetína a Tovačova. V prolomeném ledu na rybníce u Tovačova zůstala bezmocná a zaklíněná. Hasiči se museli ke zvířeti prosekat ledem asi 150 metrů. Srnu pak hasiči předali v pořádku mysliveckému spolku.

Když hoří varna drog

Výbuch a následný požár v září zalarmoval 5 jednotek hasičů. K události, při níž byla odhalena varna drog, došlo v jednom z bytů ve druhém patře bytového domu v Mohelnici. Obyvatele bytu našli policisté schovaného ve sklepě domu. Požár se snažil hasit, přitom se nadýchal zplodin hoření a popálil se, takže si jej nejdříve převzala zdravotnická záchranná služba a následně policisté

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 40mg pills <a href="https://lipiws.top/">generic lipitor 10mg</a> cheap lipitor 40mg