Autobus v příkopu, auto na poli. Zraněného řidiče musel odvézt vrtulník

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 7.1.2021

Noční sněhová nadílka, intenzivní hlavně na severu kraje, způsobila nepříjemné dopravní nehody. Hasiče, policisty i zdravotníky nejprve zaměstnala havárie linkového autobsu, u nehody dopravního auta pak musela zasahovat i letecká záchranka.

Kvůli havárii linkového autobusu, která se odehrála na mezi Vápennou a Žulovou, musela být ráno uzavřena silnice, během dopoledne pak dopravu kyvadlově řídila policie. Autobus s pěti cestujícími sjel do příkopu, kde zůstal ležet na pravém boku a nebylo tak možné otevřít dveře. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Podle informací z místa nehody se při havárii lehce zranila jedna z cestujících. 

Aby bylo vůbec možné autobus otevřít, museli hasiči částečně odkopat zeminu v příkopu. Teprve poté se podařilo otevřít dveře a všechny pasažéry včetně řidiče dostat do bezpečí. Autobus bylo v závěru nutné vyprostit pomocí jeřábu, ten k události dorazil z centrální stanice profesionálních hasičů v Jeseníku.

Pomoc dvou jednotek hasičů si vyžádala situace po dopravní nehodě osobního vozidla převráceného v poli na boku. K místu vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Litovle doplněná dobrovolnými hasiči z Loštic. V době dojezdu prvních hasičských jednotek zde již zasahovala posádka zdravotníků ZZS, k místu po chvíli dosedl také vrtulník letecké záchranné služby kvůli zraněnému řidiči. Samotné vyproštění vozidla zpět na komunikaci provede technika odtahové společnosti.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)