Petice je zatím neplatná, obsahovala opakované nebo nečitelné podpisy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 28.8.2014

Petice s návrhem na vypsání referenda o zákazu provozování hazardních her v Olomouci má první problém. Magistrát včera dokončil přepočítávánbí a kontrolu podpisů, které jsou přílohou návrhu, a zjistil, že skoro 12 procent podpisů je z nějakého důvodu neplatných. Některé podpisy se například opakovaly, a to nikoliv jen dvakrát, ale dokonce i třikrát na různých arších. 

Po důkladném zkontrolování všech 647 listů příloh návrhu s podpisy se ukázalo, že předložený návrh nesplňuje zákonnou podmínku dostatečného počtu podpisů, konkrétně deseti procent oprávněných osob, tedy 8160 Olomoučanů. Zmocněnec petentů byl proto vyzváni, aby ve lhůtě deseti dnů předložili doplněné přílohy.

Po zkontrolování všech náležitostí, kterými je požadovaný věk, trvalé místo bydliště či například opakované podpisy, bylo celkem 1056 podpisů vyřazeno, což znamená, že chybovost byla zhruba 11,9 procenta. K zákonem vyžadovanému množství podpisů chybí 325 osob. Vyřazeno bylo 110 podpisů pro duplicitu či dokonce triplicitu, 320 osob z důvodu, že nesplňují podmínku trvalého bydliště v Olomouci, 611 osob nebylo možné vůbec ztotožnit (zcela nečitelné či nepravdivé údaje) a 15 podpisů patřilo osobám nezletilým.

„O tom, že se jedná o organizačně náročnou záležitost, svědčí fakt, že kontrolu provádělo osmnáct zaměstnanců magistrátu, a to i po pracovní době a během víkendů,“ uvedl tajemník magistrátu Jan Večeř. Poté, kdy zmocněnec dodá nové přílohy s podpisy, proběhne znovu jejich kontrola. Na základě těchto kontrol pak dostane všechny zpracované podklady městská rada, aby mohla návrh předložit zastupitelstvu. To pak rozhodne o vypsání referenda. Jeho zastánci by si přáli, aby proběhlo současně s říjnovými komunálními volbami, z radnice zaznívají zatím neoficiálně obavy, že to je technicky téměř nemožné provést. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

purchase lipitor online cheap <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg pill</a> lipitor online buy