Zatím jen pět tisíc očkovaných v kraji. Hejtmanství chce očkovací centra

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 14.1.2021

Přípravou na zřízení očkovacích center v každé obci s rozšířenou působností a včasným zveřejňováním dostatku informací na speciální stránce webu krajpomaha.cz chce olomoucké hejtmanství přispět k hladkému průběhu očkování veřejnosti proti Covid-19 na území regionu. Na tiskové konferenci to ve středu 13. ledna oznámil hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

„Oslovili jsme starosty všech obcí s rozšířenou působností s žádostí, aby vytipovali objekty, v nichž by bylo možné zřídit očkovací centra pro veřejnost. Na základě jejich reakcí pak budeme postupovat dále. Pokud jde o informační kampaň, tu chceme spustit co nejdříve. Lidé tak najdou vše podstatné přehledně na jednom místě,“ uvedl hejtman Suchánek.

Očkování proti Covid-19 probíhá v kraji od loňského silvestra, kdy byly první vakcíny podány zaměstnancům Fakultní nemocnice Olomouc, kteří pracují v první linii. Následovaly ostatní nemocnice. Osmého ledna bylo zahájeno očkování klientů a personálu v domovech pro seniory.

„Do dnešního dne bylo naočkováno necelých pět tisíc lidí, kteří o vakcinaci projevili zájem. Mobilní týmy z fakultní a vojenské nemocnice a také z nemocnice v Šumperku očkují denně zhruba stovku zájemců v sociálních zařízeních. Zatím vše probíhá bez problémů,“ řekla krajská koordinátorka očkování Jarmila Kohoutová.

Kraj už také dostal k dispozici náhled Centrálního rezervačního systému, který má být spuštěný 15. ledna. Jeho prostřednictvím se budou v této první fázi hlásit na očkování senioři starší osmdesáti let, kteří nepobývají v sociálních zařízeních.

Fotogalerie: 
Autor: 
(ok)