Kraj seniorům radí, jak zvládnout registraci na očkování proti Covid-19

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 15.1.2021

Praktický manuál připravil Olomoucký kraj pro všechny zájemce o očkování proti Covid-19 z řad seniorů nad osmdesát let. Hejtmanství jej včera zaslalo všem obcím na území kraje prostřednictvím datové schránky.

„Námi vytvořený návod by měl usnadnit komunikaci obcím, na které se jejich obyvatelé obrací v první řadě. Jde nám o to, aby senioři nebo lidé, kteří jim budou s registrací pomáhat, netápali,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Manuál obsahuje například informaci o tom, že je k registraci potřeba rodné číslo zájemce o očkování a je proto dobré si předem nachystat občanský průkaz nebo jiný doklad s tímto údajem. Osoba, která bude registraci zadávat, pak potřebuje také mobilní telefon, kam dorazí PIN – ten je podmínkou pro vstup do registrace.

„Neznáme úroveň připravenosti jednotlivých zájemců o očkování, kteří budou do centrálního registračního systému vstupovat. Proto jim chceme celý proces co nejvíce usnadnit,“ dodal hejtman.

Senioři nad osmdesát let se do systému mohli začít registrovat v pátek 15. ledna od rána. Ranní start systému ale provázely problémy, systém byl přehlčený a "padal". 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)