Více autobusů i vlaků do hor! Od zítřka budou posílené spoje do Jeseníků

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() ve funkci _weather_parse_forecast() (řádek: 219 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/weather/weather_parser.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 15.1.2021

Olomoucký kraj posílí od soboty 16. ledna autobusové i vlakové spoje, které míří do Jeseníků. Důvodem je zvýšený zájem cestujících o přepravu do hor. V případě autobusů budou lidé moci využít posilové linky vypravené nad rámec jízdního řádu. U spěšných vlaků navíc přibydou do souprav další osobní vozy.

„S ohledem na skutečnost, že chce Jeseníky v poslední době navštívit stále více lidí, začaly být autobusy i vlaky přeplněné. Zaznamenali jsme negativní reakce cestujících, kteří se do spojů vůbec nedostali. Proto jsme se s dopravci domluvili na posílení – a to už od tohoto víkendu,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha.

Například spěšný vlak, který do Jeseníku vyráží v sobotu o půl osmé ráno ze Zábřehu, bude posílen o jeden vagon. Spoj, který ze stejného místa vyjíždí o půl desáté, bude mít až do odvolání v sobotu více o jeden a v neděli o dva vagony.

„Kapacita vlaků, u kterých dojde k posílení, bude o víkendech 232 míst k sezení. Ve spěšném vlaku číslo 1403 pak bude o nedělích dokonce 312 míst pro sedící pasažéry,“ sdělila ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Kateřina Suchánková.

Autobusy, které do a z hor jedou podle schváleného jízdního řádu, v sobotu posílí spoje s odjezdem po osmé ráno z Olomouce a před třetí hodinou odpoledne z Jeseníku. Linka odjede ve stejném čase i v neděli, zpět do krajského města se ale bude vracet už o půl třetí. Detailní informace najdou cestující na www.kidsok.cz.

Ilustrační foto: navstivtejeseniky.cz

Autor: 
(ok)